Rafturi metalice ieftine

Rafturi metalice ieftine pentru organizarea dulapului

Dulapurile vin in toate formele si dimensiunile, insa lucrul pe care toate il au in comun este faptul ca nu sunt niciodata suficient de mari, de aceea multe femei folosesc rafturi metalice ieftine pentru a se organiza.  Fie ca este un dulap mare sau mic, in mod inevitabil, vei reusi sa umpli fiecare centimentru disponibil. Ca rezultat, vei deveni cu usurinta coplesita de dezordine si vei ajunge la concluzia ca ai nevoie de solutii pentru a gasi loc fiecarui obiect.

rafturi metalice ieftine

Cea mai usoara si putin costisitoare metoda de a organiza un dulap este sa cumperi organizatoare  si rafturi metalice ieftine din sarma. Acestea vin la set pentru a se putea potrivi diverselor dimensiuni de dulap; poti cumpara de asemenea si componente individuale, desi aceasta varianta se va dovedi mai scumpa. Rafturile standard nu sunt potrivite pentru a stoca articole vestimentare mici, cum ar fi sosete sau lenjerie de corp, insa cosurile de sarma cu ochiuri mici te vor salva.

Astfel de sisteme sunt usor de instalat, ieftine si rezistente. Rafturile metalice acoperite cu vinil sau crom rezista atat obiectelor grele, dar si testului timpului, sunt rezistente la dilatarea si contractia specifica dulapurilor din lemn sau deteriorarii spatiilor de stocare din plastic.

Intr-un sistem simplu de organizare din rafturi metalice, rafturile se agata de perete cu ajutorul carligelor si a suporturilor din metal agatate pe fiecare capat al rafturilor.

Incepe prin a curata dulapul. Foloseste un ciocan si o ranga pentru a elimina rafturile si tijele existente. Acopera gaurile cu chit si vopseste dulapul inainte de a instala orice altceva, deoarece va fi mult mai greu sa vopsesti dupa ce ai pus rafturile metalice ieftine.

raft de metal garaj

De cele mai multe ori un set te va ajuta sa salvezi timp si bani. Atunci cand cumperi un set , asigura-te ca are tot ce ai nevoie si ca vine cu toate piesele necesare. In cazul in care esti sigura de dimesiunile dulapului, ia in considerate posibilitatea de a apela la serviciile magazinului de decoratiuni interioare si roaga-i sa iti taie ei rafturile si sa le puna cap la cap, astfel incat tot ce iti mai ramane tie de facut cand ajungi acasa este sa pui rafturile in dulap. In caz contrar, fi pregatita sa pui mana pe fierastra si sa tai singura piesele.

Instalarea

Cu un sistem simplu de organizare, rafturile se pot instala pe perete sau in dulap cu ajutorul carligelor si a unor suporturi metalice.

La instalarea rafturilor metalice ieftine, incepe prin reprezentarea grafica a modului in care vrei sa arate rafturile. Este in regula sa montezi rafturi pe gips-carton, insa tine cont de faptul ca este important ca acestea sa fie foarte bine prinse si echilibrate pentru a suporta incarcaturi grele. Daca este nevoie, nu te teme sa le modifici, dupa cum ai nevoie, folosind freze si fierastraie. Adauga capace de cauciuc pe capetele taiate ale rafturilor.

Pasi de instalare:

  1. Plaseaza o linie pe perete sau dulap in locul in care vrei sa pui primul raft, apoi traseaza o linie cu creionul.
  2. Folosind un burghiu, fa o gaura in perete pentru carligul de ancorare care va fixa raftul.
  3. Introdu carligul si foloseste o surubelnita pentru a-l fixa. Repeta aceasta actiune si pentru celalalt capat al raftului.
  4. Aliniaza raftul astfel incat acesta sa fie stabil pe cele doua carlige de ancorare.
  5. Pe marginile laterale ale raftului ataseaza tije de sustinere. Asigura-te ca acestea sunt drepte, deoarece ele vor ajuta la sustinerea raftului in locul in care l-ai pus.

Acum nu iti mai ramane decar sa pui aceste rafturi metalice ieftine pe sistemul de sustinere pe care l-ai facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *