Seif mobila sau perete – Care e mai sigur?

In ciuda faptului ca numarul de intrari prin efractie au scazut in ultimii ani, tot mai multe persoane isi cumpara un seif mobila. Principalul motiv pare a fi ca oamenii isi pierd increderea in sistemul bancar si ca economia este prea volatila, de aceea considera ca este mai sigur sa isi pastreze obiectele de valoare in astfel de instrumente.

seif mobila

Expertii in domeniu avertizeaza cu privire la falsul sentiment de siguranta pe care il obtii dupa ce achizitionezi un seif mobila, si recomanda pastrarea obiectelor de valoare intr-un seif de banca. Inainte de a cumpara un astfel de produs, ar trebui sa vorbesti cu un profesionist si sa stabilesti care sunt nevoile tale specifice. Esti preocupat de furt?  Foc? Sau poate amandoua? Seifurile mai mici pot fi achizitioanate cu aproximativ 300 de lei. Este deosebit de important sa le tii ascunse. In cazul in care un hot intra in casa si il vede, acesta va presupune ca exista ceva de valoare in interior. Este recomandat sa cumperi un produs care poate fi ascuns sau camuflat.

Unele produse sunt ignifuge, iar altele nu

Acest lucru este important de retinut. Documentele pe care incerci sa le protejezi nu vor fi bune de nimic daca se transforma in cenusa. Fiecare seif are un cod care indica cat timp acesta poate rezista caldurii de la un incendiu. De asemenea, nu vrei dori sa stochezi hard-uri cu informatii, CD-uri, stick-uri de memorie sau alte piese electronice aici. Hartia poate rezista la temperaturi sau umiditate ridicate, insa datele electronice nu vor supravietui.

Produse anti-efractie

Nu exista cu adevarat un produs 100% anti-efractie. Aproape orice astfel de produs poate si luat din casa si spart. Locul in care il  pastrezi poate fi la fel de important precum seiful in sine, sau poate chiar mai important. Poti alege sa ascunzi un seif in mobila, in biblioteca, in spatele unei picturi, etc. Este de asemenea recomandat ca, inainte sa investesti in acestintrument de siguranta, daca ai multe obiecte de valoare in casa, sa investesti intr-un sistem de securitate: alarma la usi si ferestre, sau chiar detectoare de miscare.

seifuri perete

Ascunse in perete

Misiunea unui hot este sa intre si sa iasa din casa ta cat de repede poate. El nu va dori sa se uite in spatele fiecarei fotografii, picturi sau oglinzi agatate pe pereti, mai ales daca sunt foarte multe.

Ascunse intr-un seif de perete sunt cele mai scumpe obiecte ale tale, si prin urmare, plasarea lor este cruciala. Acestea pot fi amplasate in spatele unui televizor montat pe perete, a unei picturi etc., – insa alege un perete cu mai multe piese de arta si nu un perete cu un singur tablou. Poti de asemenea sa il ascunzi in mobila, in biblioteca sau intr-un ceas mare de perete; cu cat este mai greu de miscat si accesat, cu atat mai bine. Fii cat poti de creativ. Cu cat iti este mai greu sa vii cu o idee pentru un loc bun de a ascunde seiful, cu atat mai mult timp in va lua hotului sa il gaseasca. De aceea, este important sa retii ca orice este pastrat in el nu trebuie sa fie un obiect de care ai nevoie in mod constant.

Ascunse in podea

Ce-ai putea ascunde sub canapea, sub pat sau sub masa de cafea? Seifurile de podea nu sunt deloc rezistente la foc, dar sunt ideale pentru a ascunde bijuterii, argint, aur, monede rare sau alte obiecte de valoare. Le poti ascunde destul de usor cu covoare sau piese de mobila, si este esential sa le fixezi bine. Cu cat este mai greu de miscat si ridicat, cu atat este mai sigur.

O companie europeana a remarcat ca, daca te hotarasti sa cumperi un seif mobila, este imperativ sa nu spui nimanui pentru a nu te trezi cu invitati nedoriti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *