Cum sunt instalate ferestrele din aluminiu?

Dupa ce au castigat multa popularitate in ultima vreme, ferestrele din aluminiu sunt un plus sofisticat, contemporan si robust pentru orice fatada. Aceste ferestre pot rezista la o varietate de schimbari climatice, si sunt printre cele mai cautate optiuni disponibile pe piata astazi. Oferind o declaratie de stil ultramodern, cu ramele si latimile lor mai subtiri, ferestrele din aluminiu isi merita cu siguranta pretul.

Cand vine vorba de o fereastra de aluminiu, puteti opta pentru un model traditional, sau ati putea alege designul modern basculant; aceste ferestre sunt disponibile intr-o varietate mare de stiluri, si pot fi folosite pentru a imbunatati estetica oricarui spatiu.

De ce sa alegeti ferestre din aluminiu?

Indiferent daca alegeti ferestre glisante din aluminiu sau optati pentru ferestre combinate, nu exista nicio indoiala ca acestea vor spori atractivitatea estetica a oricarui spatiu. Ele sunt disponibile intr-o gama larga de modele, si ofera numeroase beneficii, cum ar fi eficienta energetica si protectia impotriva elementelor din exterior. De asemenea, sunt foarte durabile si necesita foarte putine eforturi de intretinere. Trebuie totusi sa fiti atent cand vine vorba de alegerea unui producator pentru ramele ferestrelor din aluminiu, mentioneaza o firma de geamuri termopane Deva. Asigurati-va ca firma pe care o alegeti are o reputatie buna, si ofera produse de calitate premium care sunt testate pentru rezistenta la ultraviolete si la coroziune, rugina si degradare.

Datorita cerintelor reduse de intretinere si a capacitatii de a tine elementele departe de casa, ramele de ferestre fabricate din aluminiu sunt potrivite pentru instalarea in bai, balcoane si dormitoare.

Importanta instalarii corecte a ferestrelor

Treaba Dvs nu se termina atunci cand gasiti designul si stilul potrivite de ferestre din aluminiu de cumparat. Instalarea corecta a ferestrelor este de cea mai mare importanta. Daca o fereastra este instalata incorect, ar lasa goluri intre deschidere si cadru. Prin aceste goluri, praful, zgomotul si alti poluanti vor putea patrunde in locuinta dvs., eliminand exact acele avantaje pentru care ati achizitionat noile ferestre. Trebuie sa va asigurati ca producatorul pe care il alegeti ofera si instalarea lor, si ca procedurile de instalare ale acestora nu lasa nimic la voia intamplarii, oferindu-va pace pentru ani si ani de acum inainte.

Importanta inspectarii amplasamentului inainte de instalare

Vizitarea spatiului unde se vor instala ferestrele este o verificare a fezabilitatii care se face pentru a se asigura ca instalarea in sine decurge fara probleme. Procesul include si realizarea aranjamentelor pentru mutarea si depozitarea ferestrelor. In prima faza, profesionistii de la producatorul pe care l-ati ales vin sa viziteze locul unde urmeaza sa fie instalate ferestrele, si iau masuratori adecvate si precise ale fiecarei deschideri. Apoi, aceste masuratori vor fi folosite pentru a fabrica ferestre personalizate care se potrivesc perfect cu deschiderea. Cand alegeti un producator care poate fabrica rame de ferestre din aluminiu cu dimensiuni precise, puteti fi sigur ca noile ferestre se potrivesc perfect.

Pre-instalare: Asigurati-va ca o deschidere este gata pentru instalare

Pentru a putea fi luate masuratori precise, o deschidere trebuie sa fie „gata”. Aceasta inseamna ca ar trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

Tencuiala completa trebuie sa fie finalizata. Placile de gresie ale pervazului trebuie sa fie fixate. Primul strat de vopsea trebuies a fie deja aplicat. Daca fereastra incepe de la nivelul podelei, pardoseala trebuie instalata si finalizata.

Daca intentionati sa faceti modificari la deschiderea existenta, asigurati-va ca acestea sunt facute inainte de masurarea lor de catre echipa de instalare.

Odata ce a fost efectuata masuratoarea, echipa va nota valorile precise intr-un document care va fi semnat atat de dvs., cat si de ei. Apoi, vi se va inmana o copie a documentului care mentioneaza termenele de livrare, iar masuratorile vor fi trimise producatorului pentru fabricarea ferestrelor.

Instalarea

Odata ce ferestrele din aluminiu au fost fabricate, acum este timpul pentru instalare. Acesta este un proces care se va face manual, si implica de obicei doua-trei persoane, in functie de dimensiunea ferestrelor care sunt instalate. El incepe cu ridicarea ferestrei si montarea ei in pozitia din deschidere. Inainte de a fi fi fixata pe pozitie, este folosit un nivel cu bula de aer pentru a se asigura ca este complet dreapta – aici se pot face ajustari daca este necesar. Acesta este momentul in care echipa de instalare va incepe sa fixeze ferestrele la locul lor. Odata ce cadrul este in pozitie si fixat in siguranta, sticla poate fi introdusa. Acesta este si momentul in care orice gratar sau plasa pe care le-ati ales, ori alte accesorii suplimentare pot fi atasate la fereastra.

Daca ati ales cu atentie producatorul ferestrelor, nu ar trebui sa va faceti griji cu privire la procesul de instalare. In plus, pentru a asigura confortul clientilor, instalatorii de la companie se vor ocupa de intregul proces intr-o maniera care sa nu afecteze programul dumneavoastra zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *