Semne ca sistemul electric al masinii Dvs este defect

Masinile moderne depind foarte mult de sistemele electrice pentru a functiona corect. Alternatorul, bateria si alte sisteme electrice si electronice controleaza o mare parte din functionalitatea masinii dvs. si, daca acestea incep sa se defecteze, este posibil sa aveti o mare varietate de probleme cu masina dvs.

Cu toate acestea, poate fi usor sa diagnosticati gresit problemele electrice cu vehiculul dumneavoastra. In continuare, pagina  online www.electricianauto.net va prezinta cateva semne comune ca masina dvs. are probleme electrice. Sa incepem:

Farurile si alte lumini nu functioneaza corect

Luminile masinii dvs. sunt unul dintre cele mai importante lucruri pe care le controleaza sistemul dvs. electric. Semnalele de directie, luminile de frana si farurile va mentin in siguranta pe drum, iar iluminarea interioara si lampile va asigura ca puteti vedea ceea ce aveti nevoie in conditii de intuneric.

Daca sistemul electric al masinii dumneavoastra functioneaza defectuos, este posibil sa observati ca diferite lumini incep sa se estompeze. Luminile tot mai slabe indica defectiuni de incarcare, si tensiune scazuta a sistemului. Vinovatul ar putea fi o baterie pe moarte, fire slabite sau o curea de alternator care functioneaza defectuos.

Daca ledul de verificare a motorului de pe tabloul de bord se aprinde, inseamna ca exista o problema minora sau majora cu masina dvs. care necesita reparatii. Lumina de verificare a motorului este o lampa indicatoare de defectiune care este semnalizata de computerul motorului masinii, indicand ca ceva nu este in regula.

Coroziunea sistemelor electrice poate fi, de asemenea, o problema. Cu exceptia cazului in care aveti un voltmetru la indemana (si stiti cum sa-l utilizati), probabil ca nu veti putea face singuri treaba de diagnosticare electrica. Daca masina dvs. nu porneste, cu siguranta are o problema electrica, asa ca duceti-va masina la un service de reparatii electrice auto pentru inspectii complete.

Sigurantele continua sa se arda

Cutia de sigurante a masinii dumneavoastra este proiectata pentru a preveni supratensiunea si scurtcircuitul. Sigurantele intrerup circuitele, protejand sistemele electrice vulnerabile de consumul de prea multa curent.

Ocazional, o siguranta se poate arde fara un motiv real. In acest caz, pur si simplu inlocuirea acesteia este singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti. Dar daca aveti cateva sigurante care se sting in mod repetat, probabil ca aveti o problema mai profunda cu sistemele electrice ale vehiculului.

O siguranta supraincalzita si topita intrerupe fluxul de electricitate. O siguranta arsa in unele cazuri este un simptom al unei probleme mai mari la sistemele electronice. Diagnosticarea si repararea este foarte recomandata – pentru a nu cauza probleme mai mari.

Sigurantele protejeaza sistemul electric al vehiculului dumneavoastra. Tensiunea ridicata produsa de baterie si alternator va fi protejata de cutia de sigurante.

Daca trebuie sa inlocuiti o siguranta de mai multe ori intr-o perioada scurta de timp, cel mai probabil aveti probleme electrice. Examinati-va masina la un service, si efectuati reparatiile necesare. Este posibil sa existe o defectiune electrica, sau un scurtcircuit care cauzeaza problema care necesita reparatii, si, daca nu o remediati, puteti ajunge sa provocati daune suplimentare vehiculului dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *