Fara costuri suplimentare cand inchiriezi o masina – Iata cum!

Cel putin odata vei ajunge in situatia de a apela la o firma de inchirieri auto. Inchiriera unei masini se aseamana un pic cu procesul de cumprarare a unei masini: inainte de a ajunge sa conduci masina trebuie treci printr-un proces lung, plin de oferte tentante. Din dorinta de a-si mari vanzarile, companiile din acest sector devin foarte creative.

De exemplu, cel mai probabil vei primi discursul despre combustibilul gratuit pe care il vei primi. Prezentat ca o comoditate, de fapt este doar o modalitate de a obtine mai multi bani, deoarece cel mai probabil o sa ajungi sa platesti pentru combustibil pe care nu o sa il folosesti. Cand trebuie sa faci plinul, compania de rent-a-car va solicita o chitanta care sa demonstreze ca benzinaria era la o distanta de cel mult 10 km. Daca ti se solicita sa platesti o taxa care nu era mentionata in contractul semnat cand ai facut rezervarea online, refuza. Nu te lasa pacalit de pretul avantajos pe care il afiseaza la inceput. La acest pret se pot adauga costuri care nu sunt mentionate initial precum asigurarea in caz de accident, asigurarea obligatorie in caz de furt, TVA, o taxa daca soferul nu are varsta minima pentru a inchiria o masina, o suprataxa pentru neumplerea rezervorului si alte cateva taxe, totalul ajungand la sa fie cam cu 200% mai mult decat pretul de la care se pornise.

Asigurarea in caz de accident – nimic nu este mai costisitor sau mai confuz decat aceasta asigurare. Agentii firmelor de inchirieri auto sunt pregatiti sa faca aceasta asigurare (care poate sa fie destul de costisitoare) sa para ca nu este negociabila. Insa, cel mai probabil nu vei avea nevoie de ea. Daunele provocate unei masini inchiriate sunt acoperite de polita de asigurare auto, in aceleasi limite ca si pentru vechiculul tau personal. Unele carti de credit furnizeaza automat aceasta asigurare, daca platesti pentru inchiriere prin cardul de credit. Totusi exista limite care se aplica in cazul asigurarilor standard; daca nu vrei sa-ti asumi vreun risc, fie el cat de mic, poate ar trebui sa optezi pentru asigurarea full casco. Daca esti implicat intr-un accident auto si nu ai cumparat asigurarea in caz de accident, compania de rent-a-car poate taxa pentru serviciile de tractare, taxe administrative sau taxe speciale pentru ca automobilul se afla intr-un atelier de reparatii in loc sa fie utilizabila. Aceste taxe nu sunt acoperite intotdeauna de polita de asigurare sau de cardul de credit. Aceasta asigurare este optionala in majoritatea tarilor, dar in unele, ea este obligatorie si este inclusa in costurile de baza ale inchirierii.

Cu toate ca pe hartie totul pare foarte bine si toate aspectele par acoperite, exista sanse sa fi luat prin surprindere, atrag atentia cei de pe website-ul Rent a car Timisoara – Maya. Daca ajungi in situatia in care esti nevoit sa acoperi daune pentru indisponibilitatea masinii inchiriate, in majoritatea cazurilor, companiile de asigurari vor solicita companiilor de rent-a-car sa demonstreze ca toate automobilele din flota auto au fost indisponibile in momentul respectiv. Sunt sanse mari ca acesta solicitare sa fie refuzata de compania de inchirieri auto si te poti trezi intr-o incurcatura. Fie optezi de la inceput pentru o asigurare full casco, fie te rogi sa nu ai ghinion.

Pentru a economisi bani cand inchiriezi o masina, este indicat sa cauti in apropierea ta. Poti sa faci o rezervare de indata ce afli cand o sa ai nevoie de masina si in acelasi timp sa cauti pentru oferte mai avantajoase pe masura ce plecarea se apropie. Daca nu trebuie sa achiti o taxa pentru anularea rezervarii, cere cat mai multe oferte la diverse centre care inchiriaza masini.

De multe ori poti economisi bani daca alegi companii mai mici. Daca obiectivul tau este sa gasesti un pret cat mai mic si nu esti prea pretentios in legatura cu compania de la care inchiriezi, ai sanse mari sa gasesti o companie locala care sa aibe oferte foarte avantajoase. Cel mai probabil vei fi nevoit sa achiti in avans, pentru a beneficia de discounturi. Pentru calatorii mai lungi sau in strainatate, trebuie sa tii cont si de taxa de aeroport. De obicei taxa perceputa de aeroport ajunge pana la 13% din valoarea costului total, asa ca in considerare optiunea de a inchiria o masina dintr-un centru inchirieri auto aflat in afara aeroportului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *