Inainte sa comandati piese de pe Internet

1. Documentati-va foarte bine

Ar trebui sa va documentati bine despre piesele de schimb si despre site-urile care le vand online. Lipsa de cunostinte poate fi principalul motiv pentru care nu reusiti sa achizitionati produsul potrivit. Nu uitati ca majoritatea pieselor de schimb pentru tractorase pot fi scumpe.

Daca este necesar sa cumparati o piesa de schimb pentru tractorasul dumneavoastra, ar trebui in primul rand sa stiti despre aceasta. Identificati piesa potrivita care necesita o inlocuire si verificati cum este atasata la vehiculul dvs, si cat de usor o puteti inlocui. Vizitati site-ul oficial al marcii tractorasului dvs. pentru a obtine informatii autentice despre piesele de schimb.

Compararea pieselor auto este o necesitate si ar trebui sa o executati tinand cont de trasaturi precum pretul, calitatea, marca si garantia. Incercati sa nu mergeti orbeste spre piesele de schimb cele mai vandute.

2. Examinati corect toate specificatiile

Specificatiile conteaza foarte mult pentru orice piesa auto, deoarece sunt direct legate de performanta utilajului, aminteste www.tractoraseonline.ro. Ar trebui sa studiati bine specificatiile, si sa verificati daca se potrivesc cu produsul pe care il comandati online.

Verificati intotdeauna manualul de utilizare al tractorasului pentru a parcurge specificatiile autentice pentru toate piesele auto atasate la utilajul dumneavoastra. De asemenea, va puteti consulta cu un mecanic auto local inainte de a plasa comanda finala.

3. Asigurati-va ca piesa de schimb este originala

Piesele de schimb originale asigura o performanta fara cusur din partea utilajului, chiar si dupa efectuarea reparatiei si inlocuirii. Asadar, trebuie sa stiti care sunt trasaturile pe care trebuie sa le verificati la o piesa de schimb auto pentru a o considera originala cand o cumparati d pe Internet.

E recomandat sa cumparati piese auto pentru inlocuire doar de pe un site care va arata numarul Original Equipment Manufacturer (OEM). Majoritatea site-urilor de comert electronic care se ocupa de piese auto de schimb va ofera acces usor la numarul OEM.

4. Verificati informatiile privind garantia si disponibilitatea serviciului de urmarire a coletului

Toti furnizorii de piese auto originale ofera o garantie pentru fiecare produs achizitionat. Perioada standard de garantie este insa de un an pentru fiecare piesa de schimb, care poate creste sau scadea in functie de produs. Ar trebui sa luati in considerare urmatoarele lucruri pentru a beneficia de confortul garantiei in cazul oricarei anomalii:

● Factura in numerar care va este trimisa in timpul livrarii
● Coletul piesei de schimb
● Manualul de utilizare al piesei auto (daca exista)

Serviciul dupa cumparare este un alt lucru pe care ar trebui sa verificati daca furnizorul vi-l ofera. Parcurgeti intotdeauna conditiile referitoare la modul in care puteti schimba un produs in cazul in care piesa auto prezinta un defect de fabricatie.

5. Verificati procedura de returnare a unei piese auto

Multe site-uri de comert electronic permit proceduri usoare de returnare si rambursare a pieselor auto dupa cumparare. Cu toate acestea, trebuie sa parcurgeti cu atentie termenii si conditiile inainte de a plasa comanda. Deoarece exista diferite tipuri de piese auto, s-ar putea ca politicile de returnare sa fie diferite.

Verificati daca exista o limita de timp pe care trebuie sa o urmati pentru a returna o piesa auto care nu se potriveste la tractorasul Dvs, sau care nu functioneaza conform asteptarilor Dvs. Un alt lucru pe care trebuie sa il verificati este perioada in care puteti obtine rambursarea.

Concluzie

Daca intentionati sa achizitionati online o piesa de schimb pentru un tractoras, urmati toate sfaturile de mai sus pentru a evita sa va alegeti cu produse proaste. Nu uitati ca multe site-uri de comert electronic va pot insela daca plasati o comanda pentru o piesa de schimb pentru un utilaj de gradina fara a verifica specificatiile.

In plus, ar trebui sa evitati site-urile web care au un aspect dubios, si o multime de linkuri nefunctionale. Un alt mod de a judeca reputatia unui site de comert electronic este sa aveti acces la sectiunea de recenzii ale clientilor sai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *