Cum sa gasiti cel mai bun veterinar

Alegerea medicului veterinar potrivit pentru cainele dvs. este o decizie serioasa. Veti dori sa luati in considerare factori precum varsta insotitorului dvs. canin, afectiunile medicale de baza sau ranile si interventiile chirurgicale anterioare. Cainele dumneavoastra poate avea nevoie de un medic veterinar cu pregatire de specialitate, cu echipament de ultima generatie sau de unul care ofera servicii speciale.

Iata cateva sfaturi despre ce trebuie sa faceti atunci cand alegeti un medic veterinar:

Cereti recomandari

Vorbiti cu vecinii, prietenii si familia. Aflati pe cine folosesc si pe cine sunt dispusi sa recomande. Discutati cu crescatorii sau cu membrii clubului de rase care probabil stiu despre medici veterinari cunoscatori despre rasa dvs. si despre tipurile de probleme pe care le intampina. Ingrijitorii, managerii adaposturilor locale si dresorii locali de caini ar putea fi de ajutor, iar societatile veterinare locale va pot ajuta, de asemenea, sa gasiti un medic veterinar convenabil si de renume.

Vizitati spitale veterinare locale fara animalul de companie

Faceti un tur si observati daca biroul este curat si bine organizat, recomanda www.cabinetveterinar.net. Intrebati despre serviciile pe care le furnizeaza, aflati la ce ore sunt deschisi si intrebati ce prevederi sunt luate pentru acoperirea in caz de urgenta (dupa orele de lucru si la sfarsit de saptamana). Multe cabinete veterinare ofera radiografii digitale, radiografii dentare, ingrijire dentara pentru animale de companie, ultrasunete si radiologie, precum si servicii de chirurgie veterinara, cum ar fi chirurgie generala si sterilizare, proceduri ortopedice si asistenta cu chimioterapie. Aflati ce aranjamente sunt disponibile pentru recomandarile de specialitate. Care este timpul mediu de asteptare pentru a face o programare fara urgenta? Puteti solicita o programare la un anumit medic veterinar?

Luati in considerare locatia

O locatie apropiata si convenabila este benefica atunci cand va duceti cainele la veterinar. Si daca cainele dvs. are nevoie de ingrijire de urgenta, veti dori sa stiti exact unde sa mergeti. Daca noul dumneavoastra medic veterinar nu ofera ingrijire 24 de ore pe zi, ar trebui sa ofere indicatii precise catre cea mai apropiata unitate de urgenta de 24 de ore.

Intrebati despre taxe

Comparati tarifele si evitati ofertele care par prea bune pentru a fi adevarate. Ca si in cazul majoritatii produselor sau serviciilor, obtineti ceea ce platiti. Cel mai bun mod de actiune este sa intrebati din timp despre taxe, costurile procedurilor si ce metode de plata sunt disponibile si asteptate. Aflati daca medicul veterinar ofera estimari scrise pentru servicii. Sunt disponibile planuri de plata sau optiuni de asistenta financiara daca aveti nevoie de ele? Daca animalul dvs. de companie este asigurat, clinica va accepta planul de asigurare? Vi se ofera o explicatie detaliata a serviciilor pentru fiecare vizita?

Vizitati spitale veterinare locale cu animalul de companie

Opriti-va cu cainele dvs. si observati manierele personalului veterinar si al biroului. Cum incearca ei sa va faca cainele sa se simta in largul sau? Au amenajat zona de asteptare si salile de examinare pentru a va face cainele sa se simta cat mai confortabil?

Animalele de companie din ziua de azi traiesc o viata mai lunga si mai sanatoasa, datorita disponibilitatii ingrijirii veterinare de inalta calitate, a ingrijirii preventive si a monitorizarii atenta de catre proprietarii de animale a animalelor lor pentru semne timpurii de boala. Atunci cand alegeti medicul veterinar al familiei dvs., utilizati aceeasi grija si criterii pe care le-ati alege in alegerea unui medic sau dentist. Scopul dvs. ar trebui sa fie sa gasiti medicul veterinar care credeti ca poate satisface cel mai bine nevoile medicale ale animalului dvs. de companie si cu care va simtiti confortabil in stabilirea unei relatii pe termen lung medic veterinar-client-pacient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *