Trebuie sa va reparati cuptorul? Este timpul sa apelati un profesionist!

Un cuptor bun rezista intre 10-15 ani. Cu toate acestea, daca al Dvs imbatraneste putin si incepe sa va provoace probleme, nu inseamna neaparat ca este timpul pentru unul nou. Este posibil sa aveti nevoie doar sa faceti o mica reparatie, economisindu-va astfel intre 1000 Ron si 20.000 Ron – in functie de model si de lucrarea de instalare. Uneori puteti repara singur cuptorul, in timp ce alteori va trebui sa apelati un profesionist.

Pentru a va ajuta sa determinati daca este o munca pe care o puteti gestiona, o munca pentru un profesionist, sau daca este timpul pentru un cuptor nou, continuati sa cititi – va impartasim tot ce trebuie sa stiti despre cum sa depanati un cuptor stricat.

Aveti grija inainte de a repara cuptorul

Asigurati-va ca ramaneti in siguranta atunci cand reparati fie orice tip de cuptor. Daca este un cuptor electric sau un cuptor cu gaz, asigurati-va ca este deconectat inainte de a incepe orice lucru. De asemenea, puteti opri alimentarea electrica a unitatii. Scoateti o siguranta sau declansati circuitul intreruptorului. Daca vedeti un fir de impamantare, deconectati-l mai intai.

De asemenea, ar trebui sa inchideti supapa de alimentare cu gaz atunci cand lucrati – pentru a opri alimentarea unitatii. Si asigurati-va ca inlocuiti piesele vechi cu altele identice noi. Duceti-le la magazinul dvs. local pentru a va asigura ca obtineti piesele potrivite, recomanda www.reparatii-electrocasnice.net.

Arzatorul cu gaz nu se aprinde

Pentru repararea cuptorului cu gaz unde arzatorul nu se aprinde, este de obicei nevoie de o interventie usoara. In unele cazuri, tot ce este nevoie este o bricheta sau un chibrit pentru a reaprinde lumina pilot cand se stinge. Cu toate acestea, daca asta nu rezolva problema, va trebui sa ridicati gratarul arzatorului, capacul arzatorului si baza arzatorului. Apoi, indepartati orice resturi din jurul arzatorului. O scobitoare sau putin aer comprimat ajuta la curatarea mai usor a mancarii.

Curatati gratarul, capacul si carcasa. Apoi verificati firele care conecteaza aprinzatorul la modulul de control. Strangeti toate conexiunile slabite. Daca arzatorul inca nu se aprinde, este posibil sa aveti nevoie de o noua aprindere, sau exista o problema cu conducta de gaz. In acest moment, contactarea unui profesionist este cea mai buna optiune.

Arzatorul nu se incalzeste

Pentru repararea cuptorului electric in care arzatorul nu se incalzeste, este posibil ca arzatorul sa fie prost si sa fie nevoie sa fie inlocuit. Incepeti prin a inlocui arzatorul care nu functioneaza cu un arzator despre care stiti ca functioneaza corect. Trebuie doar sa il deconectati pe cel rau de la priza arzatorului, si sa conectati arzatorul care functioneaza in locul lui. Daca acel arzator functioneaza, stiti ca vechiul arzator este mort si trebuie sa il inlocuiti.

Daca tot nu functioneaza, problemele Dvs sunt fie cu comutatorul, fie cu priza in sine. Verificati priza pentru urme de arsuri sau alte semne de deteriorare. Inlocuiti-o daca observati semne evidente de deteriorare. Odata inlocuita priza, testati aparatul din nou. Daca tot nu functioneaza, inlocuiti comutatorul. Daca, dupa toate acestea, arzatorul inca nu se incalzeste, aveti nevoie de un profesionist de la un service de electrocasnice Satu Mare.

Usa cuptorului nu se inchide corect

Este greu sa coaceti sau sa gatiti corect cand nu puteti inchide usa cuptorului. Din fericire, este destul de usor sa invatati cum sa reparati singur usa cuptorului fara a apela la un profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *