Cum sa alegi un restaurant nunta

Alegerea unui restaurant nunta este extrem de importanta. Acesta va influenta atmosfera pe care nunta ta o va avea, si sa nu uitam ca inchirierea unui local pentrui astfel de evenimente poate fi foarte scumpa. Un planificator de nunta care si-a văzut clienții regretand alegerea pentru locul de desfasurare al nuntii, sau care au devenit incredibil de coplesiti de procesul de rezervare, ne-a trimis cateva sfaturi si  cateva intrebari importante care te vor ajuta sa alegi un loc de nunta care sa se potrivesca cu viziunea pe care o ai asupra evenimentului. Sa vedem despre ce este vorba deci:

restaurant nuntaAm bugetul necesar ca sa-mi pot permit acest loc? (Vezi ce am facut acolo? Am mentionat din nou bugetul pentru ca e extrem de important.) Nu te chinui sa pastrezi un loc care cere o chirie de 50.000 lei atunci cand nu iti poti permite cu adevarat decat 16.000 lei. Nu vei reusi decat sa iti pierzi timpul, si vei adauga mai mult stres pentru tine.

Este acest restaurant nunta care iti place disponibil la data, luna, sau timpul anului in care va avea loc fericitul eveniment? Unele locuri au calendarele de rezervari publicate online, iar pentru altele poti trimite un e-mail pentru a verifica disponibilitatea. Eu recomand mereu sa pui iar intrebari legate de disponibilitate atunci cand mergi sa vizitezi locatia, astfel incat sa nu te trezesti cu surprize neplacute.

Restaurantul ales pentru nunta are capacitatea de a acomoda toate persoanele de pe lista de invitati? Cum e cu adevarat? Uneori, localurile  exagereaza ce pot face cu spatiul in scopul de a deveni mai atractive pentru cupluri. O modalitate de a descoperi discret acest lucru este sa intrebi la vizita restaurantului pentru nunta: “Ce numar de persoane pot incapea in mod confortabil in acest spatiu?” Doar pentru ca pot incapea 150 de persoane intr-o incapere, nu inseamna ca ar trebui sa alegi acel restaurant  nunta.

Are aspectul potrivit acest spatiu pentru a se potrivi nevoilor mele? De exemplu, daca faci ceremonia si receptia intr-un singur loc, are doua spații distincte pentru aceste evenimente? Sau poate ca pot transforma spatiul de ceremonie in spatiu pentru petrecere. La vizita locatiei intreaba daca acest lucru este posibil, si cat de des este realizat.

restaurant botezIa in considerare locatia. Esti de acord sa asiguri transportul oaspetilor care au nevoie sa se deplaseze de la hotel la locul evenimentului ? Ce fel de mijloc de transport au nevoie oaspetii pentru a se deplasa la catre restaurant? Este un loc central ce permite oaspetilor sa ajunga acolo mergend pe jos sau este nevoie sa foloseasca transportul in comun? Daca toata lumea se deplaseaza cu masina personala, exista suficiente locuri de parcare (platite sau neplatite)? Din nou, transportul poate fi un detaliu destul de costisitor pentru bugetul tau.

Impune acest loc restrictii de catering? Anumite locatii te obliga sa utilizezi o anumita firma de catering (care este, de obicei scumpa și, prin urmare, inseamna ca acest loc impinge bugetul tau prea departe). Cere toate detaliile privind meniul si asigura-te ca locul ales poate satisface toate nevoile culinare ale tale si ale oaspetilor.

Local evenimente

Si, in sfarsit, aceast restaurant are atmosfera dorita de tine? Aceasta depinde de tipul de nunta pe care doresti sa il ai. Daca vrei o atmosfera relaxata, atunci o sala istorica nu este cea mai potrivita alegere. Eu recomand sa fii deschisa la posibilitati pana cand faci o vizita la fata locului. Este locul natural frumos și impresionant, sau are nevoie de iluminare si decor suplimentar? Priveste cu atentie fotografiile de marketing; locul de desfasurare al evenimentului poate arata on-line mult mai frumos si mai luminos decat in realitate. Gandeste-te daca  vrei decor suplimentar, pentru ca inseamna o alta cheltuiala in bugetul tau, sau daca iti place acel restaurant nunta asa cum este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *