De ce sa duci covorul la o spalatorie profesionala?

Din toata mobila din casa, covoarele experimenteaza cel mai mult trafic, ceea ce duce la acumularea de mizerie, si la uzura generala. Este important sa ne mentinem covoarele curate si bine intretinute, nu doar pentru a arata ca noi, dar si pentru a le prelungi durata de viata. Orice covor din casa dumneavoastra ar trebui sa fie curatat profesional cel putin o data sau de doua ori pe an, in functie de dimensiunea traficului din casa dumneavoastra. In plus, orice proprietar de casa ar trebui sa isi aspire covoarele macar o data pe saptamana, intre doua curatari profesionale. Iata care sunt 3 avantaje ale curatarii profesionale de covoare:

1.Este prelungita viata covorului

Un beneficiu major oferit de aceste spalatorii profesionale de covoare este faptul ca extinde durata de viata a covorului dumneavoastra. De-a lungul timpului, mizerie, praf, alergeni, si alte materiale se acumuleaza in materialul covorului si se amesteca in fibrele sale, ceea ce poate face ca in final fibrele sa se deterioreze si sa se rupa. Prin indepartarea acestui depozit de praf si materiale veti imbunatati longevitatea covorului, deoarece mizeria are tendinta sa se depuna mai usor pe un covor murdar decat pe un covor curat.

O spalatorie de covoare de obicei foloseste metode de curatare care implica extractie cu ajutorul apei fierbinti pentru a indeparta cu succes depozitele de mizerie din adancul covorului, lasandu-l astfel purificat. Proprietarul casei ar trebui de asemenea sa micsoreze acumularea de materiale si mizeria din covor intre doua curatari profesionale prin folosirea unui aspirator.

2.Contribuie la un mediu mai sanatos

Praful si alergenii care raman captive in fibrele covorului pot ajunge in aerul respirabil, unde pot cauza probleme respiratorii, reactii alergice, si alte probleme de sanatate. Temperatura inalta a apei folosita de o spalatorie profesionala de covoare indeparteaza si distruge alergenii si bacteriile, astfel incat acestia nu mai sunt o problema pentru sanatate, si lasa suprafata covorului complet purificata.

3.Indeparteaza complet mizeria si bacteriile

Desi este mult mai usor sa dati cu aspiratorul prin casa decat sa angajati o spalatorie de covoare, un aspirator va indeparta doar mizeria de suprafata. Asa ca toata mizeria care a ramas captiva intre fibrele covorului va ramane acolo pana cand va primi tratament profesional.

De-a lungul timpului, acest lucru va cauza uzura fibrelor, ceea ce va scurta viata covorului. Bacteriile din covor pot de asemenea sa creeze mirosuri neplacute, facand astfel respiratul mai dificil pentru cei care se confrunta cu astm sau cu alergii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *