Cum sa efectuați o analiză a riscurilor pentru afacerea Dvs

Proprietarii de afaceri mici isi asuma riscuri in fiecare zi. Dar daca puneti prea multe in joc, rezultatul afacerii ar putea avea de suferit. Pentru a fi sigur ca deciziile dumneavoastra sunt solide, efectuati o analiza a riscurilor pentru afacerea Dvs.

Ce este o analiza de risc in afaceri?

Riscul este o situatie care poate fie sa produca beneficii uriase, fie sa provoace daune grave sanatatii financiare a unei intreprinderi mici. Uneori, un risc poate duce la inchiderea unei afaceri. Inainte de a va asuma riscuri in afacerea dumneavoastra, ar trebui sa efectuati o analiza a riscurilor.

O evaluare a riscului pentru intreprinderile mici este o strategie care masoara rezultatele potentiale ale unui risc. Evaluarea va ajuta sa luati decizii inteligente de afaceri si sa evitati problemele financiare.

Riscuri interne vs. externe

De obicei, un risc este intern sau extern. Riscurile interne apar in interiorul operatiunilor dumneavoastra, in timp ce riscurile externe apar in afara afacerii. Riscurile interne sunt adesea mai specifice afacerii dumneavoastra si sunt mai usor de controlat decat riscurile externe, ne informeaza site-ul www.evaluator-risc-securitate-fizica.net. Exemple de riscuri interne includ:

  • Riscuri financiare;
  • Riscuri de marketing;
  • Riscuri operationale;
  • Riscurile fortei de munca.

Desi puteti proiecta riscuri externe, acestea depasesc, de obicei, controlul dumneavoastra. S-ar putea sa fie nevoie sa adoptati o abordare reactiva pentru gestionarea riscurilor externe. Aceste riscuri includ:

  • Schimbarea economiei;
  • Noi concurenti;
  • Dezastre naturale;
  • Reglementarile guvernamentale;
  • Modificarile cererii consumatorilor.

Cum se face o evaluare a riscurilor

Nu exista o singura modalitate de a evalua riscul de afaceri. Rezultatele nu sunt 100% exacte atunci cand vine vorba de evaluarea nivelului de risc. O analiza a riscului unei afaceri mici va ofera o imagine a posibilelor rezultate pe care le-ar putea avea deciziile dumneavoastra de afaceri. Urmati pasii urmatori pentru a face o evaluare a riscului financiar.

Pasul 1: Identificati riscurile

Primul pas pentru gestionarea riscurilor de afaceri este identificarea situatiilor care prezinta un risc pentru finantele dumneavoastra. Luati in considerare daunele pe care un risc le-ar putea avea asupra afacerii. Apoi, ganditi-va la obiectivele dumneavoastra si la recompensele care ar putea rezulta din asumarea riscului. In functie de afacere, locatie si industrie, riscurile vor varia.

Pasul 2: Documentati riscurile

Dupa ce aveti o lista a potentialelor riscuri de afaceri, puneti-le intr-un document. Elaborati un proces pentru a cantari efectul fiecarui risc. Uitati-va la cat de multe daune ar putea provoca riscul si cat de greu ar fi sa va recuperati. Configurati un sistem de notare a riscurilor, de la usor la sever.

Pasul 3: Desemnati responsabili

Identificati persoanele din afacerea dumneavoastra care vor urmari si gestiona riscurile. Proprietarul de risc ati putea fi dumneavoastra, un partener sau un angajat. Decideti cum trebuie raportate si tratate riscurile. Cand aveti proceduri pentru gestionarea riscurilor, problemele pot fi rezolvate fara probleme.

Pasul 4: Determinati controalele

Dupa ce intelegeti riscurile potentiale, aflati controalele pe care le puteti utiliza pentru a le reduce. Uitati-va la tiparele de-a lungul timpului pentru a va prezice ce se va intampla. Si evaluati impactul pe care il au riscurile asupra afacerii dumneavoastra. Uitati-va la semnificatia unui risc, precum si la probabilitatea acestuia de a aparea in afacerea dumneavoastra.

Pasul 5: Revizuiti periodic

Evaluarea riscului dumneavoastra de afaceri nu este un angajament unic. Revedeti anual procesele de gestionare a riscurilor pentru a vedea cum va ocupati de riscuri. De asemenea, cautati noi riscuri care ar putea sa nu fi fost relevante in evaluarea anterioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *