7 Semne care va spun ca poate ar fi timpul sa va sunati electricianul

Semnul # 1: Lumini care palpaie

O lumina care palpaie inseamna ca probabil aveti o problema semnificativa de cablare. Aceasta problema ar putea fi descoperita la armatura, asta in cel mai bun scenariu. Cel mai rau scenariu ar putea indica cablarea deteriorata sau faptul ca puterea utilizata depaseste capacitatile prizei, ambele fiind potentiale pericole de incendiu.

Semnul # 2: Rugina sau coroziune

Daca observati semne de rugina sau coroziune in jurul panoului electric, este o problema imediata si ar fi timpul sa apelati la un electrician. Aceste semne indica faptul ca umezeala se apropie de panoul dumneavoastra, ceea ce reprezinta un mare NU pentru sistemul electric si siguranta casei dumneavoastra.

Semnul # 3: Intreruperi repetate

Sigurantele vor sari din cand in cand, dar daca aveti o placa de lumini sau prize care le declanseaza in mod constant, este timpul sa contactati electricianul local pentru o evaluare. Sigurantele sarite in mod regulat indica faptul ca poate exista o problema de cablare defecta in unul sau mai multe circuite ale casei dvs care trebuie rezolvata.

* Nota: sigurantele declansate in mod regulat ar putea fi si rezultatul supraincarcarii circuitului. Uscatoarele de par si aparatele electrocasnice care functioneaza in acelasi timp sunt renumite pentru acest lucru. Asa ca data viitoare cand se va intampla, notati care e utilizarea electrica in momentul sigurantei declansate pentru a exclude cauza supraincarcarii.

Semnul # 4: Intrerupatoare de circuit

In spatiile casei dumneavoastra in care este prezenta apa (de exemplu: bucataria, baile, spalatoria si garajul), prizele ar trebui sa aiba intrerupatoare de circuit pentru a va proteja de electrocutare in cazul in care apa intra in contact cu priza. Daca nu aveti aceste tipuri de prize in zonele predispuse la apa, este timpul pentru o actualizare nu numai pentru siguranta, ci si pentru respectarea codului electric de stat si local.

Semnul # 5: Valoarea socului

Acesta pare destul de simplu, dar daca primiti un soc atunci cand atingeti usor orice intrerupator, priza sau suprafata electrica, ar fi timpul sa-l priveasca un profesionist. Placile si prizele care se incalzesc sunt, de asemenea, un semn ca exista o suprasarcina sau o problema interna de cablare care trebuie rezolvata. Verificati ocazional prizele din jurul casei dumneavoastra cu acest „test tactil” pentru a va asigura ca nu se confrunta cu astfel de probleme.

Semnul # 6: Cablare de peste 20 de ani

Daca locuinta dumneavoastra a fost construita acum mai bine de 20 de ani, ar fi timpul pentru un upgrade electric. In cele doua decenii de dupa 1999 (asta a fost acum 20 de ani ???), consumul electric al unei case obisnuite a crescut dramatic din cauza inovatiilor tehnologice, cum ar fi computerele de acasa, tabletele, telefoanele, dispozitivele inteligente etc. Chemati un electrician local sa verifice daca locuinta dumneavoastra este suficient de bine cablata si poate face fata consumului electric de zi cu zi al familiei dumneavoastre.

Semnul # 7: Prea multe prelungitoare

Daca va bazati pe prelungitoare din casa pentru a alimenta aparatele mici sau articolele folosite in mod constant, ar fi timpul sa apelati la un electrician pentru a va instala noi prize.  Prelungitoarele sunt optiuni convenabile de alimentare pe termen scurt, dar utilizarea acestora pentru solutii pe termen lung poate provoca supraincalzirea si riscul de incendiu electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.