Sfaturi simple pentru alegerea unei agentii imobiliare competente

Fie ca aveti de gand sa cumparati sau sa vindeti o proprietate, alegerea unei agentii imobiliare poate fi cea mai importanta decizie pe care sa o luati. Angajand o agentie imobiliara competenta, puteti economisi o cantitate substantiala de timp si bani. Astfel va puteti asigura ca procesul de cumparare sau de vanzare va fi o experienta placuta si de neuitat. Iata, aici sunt cateva sfaturi pentru alegerea unei agentii imobiliare:

 1. Adresati-va prietenilor / familiei pentru recomandari

Adresati-va familiei si prietenilor pentru sfatul lor referitoare la agentii locale. In acest fel veti fi sigur ca veti gasi o firma cu o buna reputatie.

 1. Luati in considerare mai multe agentii imobiliare

Exista o serie de agentii care ar face orice pentru afacerea Dvs. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa intervievati cat de multe agentii puteti. Comparati-le in ceea ce priveste cunostintele lor din zona de interes, experienta si calificarile lor. De asemenea, cereti referinte de la clienti anteriori.

 1. Alegeti o firma care cunoaste importanta grijii fata de client

In timp ce intervievati diferite agentii, veti stabili astfel nivelul de grija de client a fiecaruia sau cat de departe vor merge pentru a satisface clientul. Uitati-va si la alte lucruri, cum ar fi atitudinea fata de modul in care va intorc apelurile telefonice si dorinta lor de a se intalni cu dumneavoastra.

 1. Alegeti pe cineva care se ocupa de case in intervalul de pret pe care il urmariti

Cand alegeti pe cineva care se ocupa cu case din intervalul dumneavoastra de preturi, fiti sigur ca alegeti o persoana care nu va precupeti niciun efort pentru a-si indeplini misiunea incredintata. Unele agentii imobiliare se ocupa numai cu proprietati de valoare ridicata care percep numai comisioane mari. Ei au sanse mai mari sa incheie afacerea cel mai repede.

 1. Alegeti o persoana care sa va respecte programul de timp

Daca nu veti putea vizualiza proprietatile in timpul orelor de birou, aveti nevoie sa gasiti un agent imobiliar care este dispus sa faca afaceri dupa orele de program sau chiar in week-end.

 1. Uitati-va dupa o firma cu care puteti comunica

Comunicarea este vitala atunci cand se cumpara sau se vand bunuri imobiliare. Asigurati-va ca alegeti o agentie care intelege nevoile dumneavoastra si care le comunica bine. Veti fi foarte satisfacut de rezultat daca alegeti un serviciu cu care inregistrati un nivel ridicat de confort personal sau cu care va simtiti compatibil.

 1. Alegeti o firma care ofera servicii multiple

 Acesta va fi un bonus – daca puteti gasi o agentie imobiliara  care se poate ocupa de procesul de vanzare-cumparare, precum si de alte servicii, cum ar fi organizarea de inspectii de proprietate, sau care va poate oferi o referinta despre un avocat imobiliar de incredere.

 1. Alegeti pe cineva care poate negocia

Talentul de negociator este o calitate esentiala a unui agent imobiliar bun. Asigurati-va ca alegeti si un agent cu abilitati excelente si dovedite de negociere.

 1. Alegeti o firma cu multe resurse

Intrebati agentii imobiliari unde va fi facuta promovarea proprietatii dumneavoastra. Asigurati-va ca agentia foloseste publicitate tiparita (ziare / reviste), precum si alte materiale promotionale, cum ar fi brosuri. De asemenea, verificati daca agentia face uz de publicitate pe Internet pentru tranzactiile sale.

 1. Contactati fosti clienti ai agentilor imobiliari avuti in atentie

Asa cum am mentionat la inceput, cei mai multi agenti imobiliari sunt eficienti ca auto-promotori. Ei pot vorbi toata ziua despre succesele lor anterioare si despre ceea ce ii face cele mai bune persoane pentru tranzactia pe care o urmariti. Insa numai atunci cand le veti cere sa va ofere o lista de clienti recenti veti sti sigur cat de increzatori sunt intr-adevar in acele succese anterioare ale lor. In cazul in care acest lucru se intampla cu bucurie si de buna voie, probabil asta inseamna ca sunt mandri de performanta. Dar daca se uita brusc nervos sau il vedeti ca pierde din viteza sau chiar bate in retragere, aceasta poate insemna ca ei cred ca fostii lor clienti nu vor avea lucruri frumoase de spus despre ei. Oricum, nu ar trebui sa semnati cu un agent imobiliar fara a contacta, in primul rand, cativa dintre fostii sai clienti.

 1. Urmati-va instinctul

Alegeti un agent care va face sa va simtiti confortabil si in care sa aveti incredere. Acest nivel de confort si satisfactie va permite sa stii daca ati ales agentia imobiliara corecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *