Alegerea temperaturii potrivite cand folositi masina de spalat

Majoritatea persoanelor nu constientizeaza efectul temperaturii apei asupra hainelor pe care le spala la masina de spalat. Eficacitatea masinii dumneavoastra de spalat depinde de trei factori importanti – detergentul folosit, tipul de spalare folosit si temperatura apei. Asadar, asigurati-va ca tineti cont de acesti factori in utilizarea masinii de spalat.

Temperatura optima a apei pentru haine

Este binecunoscut faptul ca, cu cat apa este mai fierbinte, cu atat este mai mare potentialul de curatare al masinii de spalat. Cu toate acestea, poate nu este cel mai eficient mod, din punct de vedere energetic, de a va curata hainele. Atunci cand folositi masina de spalat, scopul dumneavoastra este de a alege o temperatura pe care hainele dumneavoastra o pot suporta fara a se micsora, a se decolora sau a se strica.

Majoritatea oamenilor prefera sa foloseasca apa fierbinte deoarece dezinfecteaza hainele omorand microbii mai eficient, inlatura acumularile de murdarie, ucide acarienii si dizolva detergentul mai eficient, astfel incat hainele dumneavoastra arata curate si stralucitoare. Cu toate acestea, folosirea apei fierbinti are partea sa de dezavantaje. Anumite tipuri de tesaturi se micsoreaza atunci cand sunt expuse la apa fierbinte. Mai mult, poate pata hainele, cu pete greu de eliminat.

Asadar, care este temperatura ideala a apei pentru curatarea hainelor dumneavoastra? Iata un ghid rapid oferit de site-ul www.reparatii-masinidespalat.net care va poate indruma:

Cand trebuie sa folositi apa rece

 1. Pentru hainele care necesita spalare delicata, precum lana, hainele tesute larg, lenjeria intima si matasea care se poate spala la masina.
 2. La spalarea tesaturilor delicate, precum dantele sau tesaturi vechi.
 3. Pentru orice tesatura din care credeti ca va iesi culoare in masina de spalat.
 4. Pentru hainele care sunt patate cu proteine precum produse lactate sau sange.
 5. Pentru hainele care sunt foarte murdare sau patate.

Cand trebuie sa folositi apa calduta

 1. La spalarea hainelor de culori inchise
 2. Articole patate sau murdare moderat
 3. Atunci cand selectati modul cu efect de calcare pentru curatarea hainelor dumneavoastra.

Cand trebuie sa folositi apa fierbinte

 1. Atunci cand curatati cearsafuri, prosoape de baie, fete de perna sau alte articole pentru pat.
 2. Atunci cand curatati haine foarte murdare.
 3. Scutecele textile, carpele de vase si prosoapele de bucatarie trebuie de asemenea spalate in apa fierbinte.
 4. Pentru spalarea hainelor patate cu uleiuri sau grasimi.
 5. Textile rigide precum lenjeria alba sau tricourile de bumbac.

Ce trebuie sa faceti daca aveti doar apa rece?

Puteti folosi apa rece pentru ciclul de clatire. Temperatura apei reci este in general sub 25 de grade. Apa fiind destul de rece, nu este eficienta in dizolvarea substantelor si detergentilor pentru spalare. Daca doriti sa folositi apa rece in timpul ciclului de spalare, asigurati-va ca folositi cantitati mari de detergenti pentru curatarea hainelor. De asemenea, va trebui probabil sa prelungiti durata ciclului de spalare.

Nu toate temperaturile apei sunt egale

Setarea de apa “calda” nu inseamna ca apa are aceeasi temperatura pentru masinile cu incarcare frontala ca si pentru cele cu incarcare verticala. Majoritatea masinilor cu incarcare verticala nu sunt echipate cu incalzitoare si folosesc sistemul de incalzire al locuintei pentru apa calda. Asadar, daca centrala dumneavoastra termica atinge maxim 100 de grade, aceasta este temperatura maxima a apei ce se va folosi in masina dumneavoastra de spalat. Pe de alta parte, daca aveti o masina cu incarcare frontala, s-ar putea sa fie echipata cu propria unitate de incalzire, care va asigura atingerea temperaturii maxime a apei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *