Fotograf nunta

Nunta filmata in aer liber

In tarile occidentale a devenit deja traditie ca nuntile sa fie tinute in aer liber pentru ca sunt mult mia intime, atmosfera este una familiara, libertatea de miscare este mult mai mare iar aportul personal la decoratii si aranjamente este complet. Spre deosebire de nunta tinuta la un restaurant sau local inchiriat unde ai deja o decoratie predeterminata, nunta in aer liber este circumscrisa doar de detaliile care tin strict de peisaj, totul depinzand de fapt de imaginatia si puterea ta de a pune in practica ceea ti-ai imaginat. Filmarea unui eveniment tinut in aer liber va avea si ea o deschidere mai mare, o libertate fantastica de a alege cadrele si unghiurile din care se filmeaza, o lumina naturala si figuri mult mai degajate decat ai putea intalni intr-un spatiu inchis. Fotograf nunta

Cali + Michael . Rancho Del Cielo . Malibu, CA from Picotte Weddings on Vimeo.

Scurtmetrajul pe care l-am ales pentru exemplificare a fost filmat in Malibu la o ferma aflata pe un deal cu o priveliste superba. Flimuletul exploateaza din plin datele peisajului chiar de la inceput. Primele cadre ii prezinta pe miri asezati pe cate un scaun cu privirea orientate spre vale. Peisajul este marginit de o parte si de alta de tufe de trandafiri salbatici. Urmatoarele cadre ne dezvaluie febra pregatirilor: mirelui i se pregateste papionul, decoratiile pentru masa sunt asezate la locul lor, florile sunt asezate in vazele suspendate, mireasa isi repeta discursul si juramintele pe care le va face inaintea celui care ii va cununa pe cei doi, buchetul este gata sa completeze tinuta miresei. Un mic accesoriu brodat cu monograma celor doi este filmat si apare ca lait-motiv al unirii celor doi. Este cel mai simplu si mai de impact mod de a-i prezenta pe miri.

Mirii sunt filmati apoi in grupurile organizate pentru fotografii. Cele mai importante personaje sunt surprinse in acelasi timp si in imaginea fotogrfica si in cadrele filmate. Mai tarziu se trece la cadrul mai larg care prezinta nu doar locatia de nunta, impresionanta prin ea insasi fiind imprejmuita de flori decorative, ci si prin amplasarea in peisaj. Dealurile si muntii dimprejur dau solemnitate deosebita locului impletind foarte armonios maretia evenimentului cu caracterul impozant al naturii inconjuratoare. Revenind la teme marunte cadrele se succed prezentand mancarurile, fripturile si dulciurile absolut apetisante. Copilasii prezenti la nunta se infrupta din prajiturele asistati fiind de miri.

Locatia de nunta este prezentata in amanunt, scaunele sunt decorate cu mici atentii pe care le mirii le ofera invitatilor. Pachetelele sunt deosebit de migalos create, detaliile lor completand excelent celelalte aranjamente. Din discursul care consfinteste cununia mirilor se retine in flilmulet doar partea finala prin care cei doi sunt declarati sot si sotie. Momentul este deosebit de emotionant mai ales ca nimic din cadrele anterioare nu pare sa il anticipeze.
Filmul se incheie cu un cadru lung in care mirii se imbratiseaza si se privesc ochi in ochi dupa ce este prezentata urarea de bine a tatalui miresei.
Filmuletul acesta poate fi de natura sa te inspira pentru organizarea si filmarea nuntii tale in aer liber. Simplitatea este probabil ingredientul cel mai important al unui eveniment de succes. Filmuletul ales te poate inspira sa iti gandesti nunta in acesti termeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *