Cum sa alegi o masa de ping pong

La un moment dat vei dori sa iti cumperi propria masa de ping pong pentru a putea juca sau a te antrena acasa. Ca de obicei am cateva sfaturi pentru tine, care te vor ajuta sa gasesti masa ideala pentru tine.

masa de ping pong

Nu crede in toate reclamele

In primul rand uita de pretentiile mari ale producatorilor. Daca nu joci deja la nivel national sau international, este putin probabil ca vei nevoie de cea mai scumpa masa de ping pong din gama – si chiar si atunci gandeste-te de doua ori inainte de a cheltui atatia bani.

Esti incepator?

Daca este prima ta masa de ping pong pentru familie, lasa-ti familia sa invete sa joace pe o masa nu prea scumpa. Daca cineva din familie decide apoi sa se dedice acestui sport, atunci ar trebui sa fii gata sa inlocuiesti acea masa de ping pong uzata cu una de o calitate mai buna de care sa ai mai multa grija.

Sa stau sau sa plec?

Decide daca vrei ca masa de ping pong sa fie in permanenta montata sau daca vrei sa o poti demonta usor pentru a o depozita in alta parte. Daca te decizi pentru a doua varianta, vei dori o masa care este usor de instalat, de preferinta un model care poate fi manipulat de catre o singura persoana, cu role pentru a-ti permite sa o muti fara tam-tam. Mesele cu role au frane care pot fi folosite pentru a nu permite mesei sa se deplaseze in timpul jocului.

De fapt, probabil ca as merge atat de departe incat sa spun ca, chiar daca ai de gand sa tii masa in permanenta montata, achizitionarea unei mese de ping pong cu role este o o idee buna.

Cat de gros este blatul?

Unii jucatori vor sustine ca doar mesele cu blaturi de 25 mm merita cumparate. Jucatorii profesionisti de turnee vor dori sa se antreneze la o masa cu un blat de 25 mm pentru a avea o experienta asemanatoare celei de la turnee.

tenis de masa

Picioare frumoase!

Asigura-te ca masa de ping pong are picioare puternice  – va fi folosita intens in urmatorii ani si vei avea nevoie de o masa care sa reziste unui tratament dur. Acest lucru este important mai ales daca ai copii – acestia probabil vor fi mai duri cu masa decat adultii.

O alta caracteristica utila poate fi existenta egalizatoarelor pentru picioarele mesei, foarte la indemana atunci cand podeaua pe care joci nu este la nivelata – egalizatoarele pot fi folosite pentru a mentine inaltimea mesei la standardul de 76 cm deasupra podelei.

Esti pe nivel?

Fereste-te de mesele care sunt deformate. Verifica inaltimea mesei din toate partile si fi atent la orice indoire sau deformare care poate afecta saritura mingii. Un boloboc lung de 1 metru poate fi foarte util pentru a evalua daca suprafata mesei este plana.

Atentie la finisaje

Asigura-te ca finisajul mesei este neted si fara petice aspre. Fii atent la orice margini aspre pe partea de sus si partile laterale care ti-ar putea produce rani accidentale atunci cand folosesti acea masa de ping pong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *