Certificatul energetic – O masura responsabilitatii

Mai nou, certificatul energetic este nu numai unul dintre documentele legale si vitale atunci cand doriti ca sa vindeti un imobil, dar acest act a devenit chiar unul obligatoriu. Acelasi lucru este necesar chiar si in situatia in care cineva intentioneaza sa isi inchirieze un anumit spatiu pentru locuit (update: aceasta obligativitate nu mai este de actualitate).

Act legal

Este posibil ca sa existe destui oameni ce nu au la cunostinta prea multe informatii in ceea ce priveste adevaratul scop al acestui act. Prima data trebuie sa aflati despre acest document ca el reprezinta un act legal devenit obligatoriu din iulie 2013 pentru anume cladiri.

Grosso modo, certificatul energetic arata cata energie consuma respectiva proprietate si da mai multe amanunte despre modul cum este ea consumata. In plus, ofera diverse indicatii pentru ameliorarea acestei eficiente energetice a respectivei cladiri. Dupa auditul corespunzator, nota pe care o da un auditor energetic se trece in document, fiind situata undeva pe o scala in care A reprezinta eficienta energetica maxima si G, arata un consum energetic foarte mare.

Beneficiile

Acest document poate sa ofere diverse beneficii persoanei ce intentioneaza ca sa achizitioneze ori sa inchirieze spatiul respectiv ori cladirea intreaga. Astfel, analizand respectivul certificat, viitorul posesor sau chirias al spatiului / cladirii poate sa isi faca o idee foarte clara referitor la viitoarele facturi pentru consumurile energetice. De asemenea, exista posibilitatea de a se face reduceri semnificative ale acestor facturi in cazul in care se instaleaza suplimentar niste panouri solare ori daca pentru incalzirea apei menajere boilerul casei poate sa functioneze cu ajutorul energiei solare.

Diverse modalitati folosite pentru reducerea consumului intern de electricitate

Imbunatatirea consumului de energie electrica si energie termica al unei cladiri se poate realiza prin mai multe metode. Una dintre acestea, mai radicala, necesita montarea unei banale folii din aluminiu inapoia radiatorului de caldura. Caldura va fi astfel reflectata inapoi, catre camera, departandu-se de perete, evitand astfel pierderea ei. Alte procedee sunt determinate de utilizarea unor tipuri de boilere din clasa A, acestea avand consum de curent electric deosebit de mic. Trebuie sa se aiba permanent in atentie faptul ca o cladire in care exista un consum de energie redus, cu alte cuvinte facturi mai mici la utilitatile folosite, poate sa fie mult mai interesanta pentru viitori cumparatori ori chiriasi. Nu uitati ca sa va interesati mai departe de aflarea si a altor metode de scadere a consumului de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *