Cumperi vitamine și alte suplimente nutritive cu scopul de a-ți îmbunătăți sănătatea, dar crezi că știi exact ce să cauți sau ce se află în sticlă? Doar pentru că un supliment este numit „complet natural” nu înseamnă că este sigur – sau eficient. Înainte de a cumpăra orice supliment, citește această listă de întrebări frecvente pentru a te asigura că iei un produs care te ajută în loc să-ți dăuneze sănătății.
Ce este un supliment alimentar?
Suplimentele alimentare includ vitamine, minerale, ierburi, plante botanice, enzime, aminoacizi sau alte ingrediente dietetice. Ia aceste produse pe cale orală sub formă de pastile, capsule, tablete sau lichide pentru a-ți completa dieta.
Pot lua suplimente pe cont propriu, fără medic?
Suplimentele sunt disponibile pentru vânzarea la tejghea la farmacia ta locală sau online fără prescripție medicală. Cu toate acestea, trebuie să te adresezi întotdeauna medicului tău înainte de a lua orice produs, deoarece unele suplimente pot provoca reacții adverse sau pot interacționa cu alte medicamente sau suplimente prescrise sau fără prescripție medicală pe care le iei deja. Este deosebit de important să îți întrebi medicul despre administrarea unui supliment dacă ești gravidă sau alăptezi, urmează să fii operat sau ai o problemă de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă sau diabet. De asemenea, www.farmaciinaturiste.ro te sfatuieste sa nu oferi un supliment unui copil fără să te adresezi medicului.
Ce întrebări ar trebui să îi adresez medicului meu despre administrarea suplimentelor?
Întreabă-ți medicul dacă ai nevoie de supliment pe baza dietei și stării tale de sănătate actuale. De asemenea, întreabă ce beneficii și riscuri poate avea suplimentul, cât să iei și pentru cât timp. Asigură-te că medicul și farmacistul știu exact ce suplimente și medicamente iei.
Sunt toate suplimentele testate pentru a te asigura că sunt sigure și eficiente?
Nu. Producătorii nu sunt obligați să își testeze produsele pentru siguranță și eficacitate. Unele ingrediente suplimentare au fost testate în studii pe animale sau pe oameni. De exemplu, acidul folic a fost demonstrat în studii pentru a reduce riscul de malformații congenitale la femeile gravide. Cu toate acestea, alte ingrediente suplimentare nu au fost studiate bine sau nu au fost testate deloc.
Cum pot spune dacă primesc un supliment de bună calitate?
Producătorii sunt obligați să urmeze „bune practici de fabricație”, ceea ce înseamnă că suplimentele lor trebuie să îndeplinească anumite standarde de calitate. Cu toate acestea, s-a constatat că unele produse pot conține mai mult sau mai puțin dintr-un anumit ingredient decât se menționează pe etichetă. Sau, în unele cazuri, acestea pot conține ingrediente care nu sunt enumerate pe etichetă, inclusiv medicamente eliberate pe bază de rețetă.
Leave a Reply