Ce inseamna mai exact o manichiura?

In termenii cei mai simpli, manichiura inseamna procesul de ingrijire al mainilor. Cea mai folosita definitie se refera la ingrijirea unghiilor si a mainilor. In mod normal, ingrijirea unghiilor de la maini se limiteaza la unghiile naturale nu si la cele false. Evolutia saloanelor de manichiura prin adaugarea mai multor servicii a dus si la dezvoltarea definitiei de manichiura.

De cele mai multe ori, o manichiura standard include masajul mainilor, taierea si slefuirea unghiilor, ingrijirea cuticulelor si aplicarea unei vopsele de unghii. Pentru masajul mainilor se foloseste de obicei o lotiune sau crema care se vinde adesea la salonul respectiv.

Ingrijirea unghiilor se realizeaza cu ajutorul unei unghiere. Unele saloane folosesc unghiere speciale si evita utilizarea unghierelor obisnuite. Deoarece vor fi folosite de mai multe ori decat cele obisnuite, saloanele de manichiura prefera sa investeasca in unghiere profesionale care raman ascutite pentru un timp indelungat. Unghiile sunt slefuite cu o pila abraziva sau cu alte tipuri de pile de unghii. Marginile unghiilor sunt netezite si rotunjite pentru a avea o forma finala atractiva.

Deoarece pentru pasul urmator este necesara taierea pielii din jurul unghiei si prezinta un pericol de infectie, din ce in ce mai multe tari solicita atestarea cu licenta a manichiuristelor si a saloanelor de manichiura. Fii sigur ca frecventezi doar acele saloane care detin licenta in conformitate cu legea.

Cuticulele se taie folosind instrumente sterilizate, pas urmat de aplicarea de ulei pentru cuticule, pentru a hidrata si preveni craparea pielii. Procesul este unul foarte delicat si necesita multa practica si indemanare pentru a fi executat corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *