In mod evident, daca ai investit o suma rezonabila de bani pentru a-ti achizitiona o masina noua, speri ca nu va fi nevoie sa apelezi la un service pentru polish auto imediat dupa ce ai luat-o din showroom. Acestea fiind spuse insa, pot spune ca am vizitat nenumarate showroom-uri in trecut si uneori am fost oripilat de starea vopselei unor masini. Multi consilieri de vanzare incearca sa ofere servicii extra pentru protectia vopselei si polish auto, costurile variind de la 100 lei la 500 lei. Din pacate, multe dintre acestea nu isi merita banii, consilierii de vanzari incercand doar sa obtina un comision mai mare. In cazul in care alegi sa platesti pentru acest serviciu de protectie a vopselei si polish auto pentru noua ta masina, trebuie sa fii foarte atent si sa citesti toate notele de subsol ce ofera informatii despre procesele si produsele pe care trebuie sa le folosesti. Utilizarea unor produse neautorizate va duce la anularea garantiei acordate odata cu platirea acestui serviciu.
Presupunand ca ai ales sa nu cumperi acest pachet si esti in cautarea de informatii despre cum sa iti ingrijesti masina de indata ce ai ajus acasa cu ea, iti sugerez sa folosesti o solutie de calitate pentru a spala masina, si apoi sa folosesti un prosop din microfibre pentru a o sterge. Acest pas iti permite sa inspectezi vopseaua ca apoi sa decizi de masuri vei lua.
Cu toate ca multe masini noi arata in continuare foarte stralucitoare dupa acest prim pas, este totusi posibil ca unele dintre ele sa fi petrecut o perioada considerabila afara de cand au plecat din fabrica si pana au ajuns la cumparatori. Este posibil ca automobilul, pentru o mare parte din acesta perioada, sa fi fost parcat in zone industriale si sa fi fost expus unor resturi industriale care s-au atasat de vospeaua masinii, dar care sa nu fie vizibile ochiului liber. In acest caz, nu trebuie decat sa treci cu mana peste vopsea, iar in cazul unor imperfectiuni, vei simti ca zonele afectate sunt mai dure.
In caz ca dupa acest test nu identifici nici o zona cu probleme, urmatorul pas este destul de simplu. Nu trebuie decat sa te decizi daca vei folosi ceara pura sau ceara de etans pentru a oferi un polish auto potrivit. Ce fel de ceara vei folosi depinde de perioada anului in care te afli: pe durata iernii este recomandat sa folosesti o ceara de etansare deoarece protejeaza mai bine vopseaua impotriva vremii, iar pe timp de vara, daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, este recomandat sa lustruiesti masina folosind ceara pura carnauba.
Insa, in caz ca dupa ce ai spalat masina ai descoperit ca vopseaua nu este in forma la care te asteptai, si ca are zgarieturi fine, inainte de a trece la un polish auto cu ceara pura sau etans, fololeste un compus special creat pentru a corecte micile defecte.
In functie de sezon si de locul in care iti parchezi masina, vei putea sa iti creezi propriul regim de ingrijire a acesteia. Cu toate acestea, tine cont ca nu trebuie sa o lustruiesti de fiecare data cand o speli. Daca ai face acest lucru, vopseaua se va deteriora mult mai repede decat te astepti si apoi vei cheltui foarte multi bani pentru a o reconditiona.
In lunile de vara, daca te afli intr-un mediu in care nu este foarte mult praf, iti va fi foarte usor sa iti ingrijesti masina – nu trebuie decat sa folosesti un spray pentru polish auto si un prosop din microfibre.
Leave a Reply