Transformarea unui serviciu de curatenie intr-un business de succes

Nu renuntati sa bateti la usi

Utile pentru restaurante, biserici sau cabinete medicale, vanzarile “din usa in usa” pot fi o foarte buna strategie de marketing si pentru firmele care ofera servicii de curatenie comerciala si rezidentiala.

Trebuie sa petreceti foarte mult timp batand la usi spune patronul unei firme de curatenie Timisoara. Nu va opriti niciodata din a cauta noi clienti. Puteti obtine o multime de nume si numere de telefon (sau adrese de email) de la persoane pe care sa le contactati ulterior. Atunci cand va opriti la o adresa si doar discutati cu un potential “contract” este foarte probabil ca actiunea dumneavoastra sa nu aduca niciun rezultat si este pacat, deoarece linia directa este esentiala pentru noile afaceri.

Ajungeti in fata clientilor pe usa din spate

Nu este suficient sa ciocaniti la usile cladirilor sau sa faceti apeluri telefonice reci catre clientii casnici. Ajungeti in fata clientilor potentiali pe usa din spat. Cum ?

  • Mergeti si adresati-va agentilor imobiliari. (multi dintre acestia ofera clientilor servicii suplimentare de curatenie pentru proprietatile vandute sau inchiriate – acest lucru va va face sa va dezvoltati afacerea)
  • Dar referitor la constructori ? Acestia folosesc de asemenea echipe de curatenie dupa finalizarea lucrarilor.
  • Investiti in liste de contacte pentru cumparatorii de locuinte noi si veti putea trimite lunar articole de marketing catre clientii cu venituri ridicate. Puteti largi cercetarile de asemenea pe alte grupuri demografice.

Concentrati-va pe clienti la fiecare pas al ciclului de marketing

Multe afaceri locale de dimensiuni mici sunt atat de prinse in rutina activitatilor zilnice incat arareori se gandesc cum poate marketingul sa le dezvolte afacerea. Ceea ce aveti nevoie este un plan de marketing pentru a obtine astfel o cale de urmat.

Pentru a face acest lucru este necesar sa va definiti un ciclu de obiective pentru companie. Probabil veti avea clienti in fiecare etapa a acestui ciclu – incepand cu constientizarea ( clienti care stiu despre afacerea dumneavoastra dar nu sunt siguri ce aveti de oferit ), continuand cu descoperirea si constientizarea ( cand acestia doresc sa afle mai multe despre compania dumneavoastra – lucru ce poate conduse sau nu la definitivarea unei vanzari ) si pana la etapa de recomandare ( atunci cand acestia sunt atat de multumiti de serviciile dumneavoastra incat sunt gata sa va recomande si altor persoane).

Desigur exista si alte etape intre acestea, dar ideea de baza este ca trebuie sa aveti un plan care sa aiba in vedere clientii in fiecare pas al ciclului de marketing. Chiar daca metodele pot fi aceleasi, mesajul si indemnul la actiune trebuie sa fie diferite – puteti utiliza o campanie de marketing prin posta pentru a indruma potentialii clienti catre site-ul dumneavoastra aflati in etapa de constientizare si puteti folosi cupoane de reduceri pentru cei vadit interesati aflati in etapa de angajare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *