Renovare casa cu geamuri duble cu termopan

Lucruri de facut inainte de a va decide sa cumparati geamuri termopan

Ca si in cazul oricarei alte investitii de importanta majora, este bine sa faceti o mica cercetare inainte de a trece la fapte – iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare:

  1. Notati-va cerintele pe hartie. Daca veti avea o idee clara despre munca pe care doriti, sau trebuie sa o faceti, va va ajuta sa obtineti date mai clare si mai precise.
  2. Obtineti oferte de la mai multe companii. Acest lucru va va permite sa faceti comparatii directe si va va ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza. Asigurati-va ca ofertele solicitate sunt pentru aceleasi produse si materiale.
  3. Aflati mai multe despre reputatia unei companii de termopane interesandu-va. O modalitate de a obtine o parere despre ei este sa aflati ce gandesc clientii lor, fie ei multumiti sau nemultumiti. In plus, ati putea dori sa vedeti exemple ale activitatii unei companii, adresandu-va in mod direct firmei respective sau poate cerand parerea cuiva despre care stiti ca a fost clientul respectivei companii.
  4. Informati-va despre calificarile unei firme de tamplarie PVC. Este intotdeauna o idee buna sa optati pentru un instalator de ferestre ale carui lucrari corespund reglementarilor din domeniul constructiilor, ceea ce inseamna ca va exista o protectie suplimentara pentru clienti si modalitati optime pentru rezolvarea oricaror probleme care pot aparea.
  5. Luati in considerare plata cu cardul de credit daca acest lucru este posibil. Acest lucru va aduce un plus de protectie legala in caz de incalcare a contractului, sau pentru alte posibile probleme care ar putea aparea. Nu trebuie neaparat sa platiti pentru tot cu cardul de credit; puteti alege sa il utilizati pentru a plati doar avansul sau depozitul inainte de inceperea lucrarii.

Ar trebui sa optati pentru firme mari, companii nationale sau lucratori locali independenti?

Odata ce v-ati informat putin si va simtiti suficient de pregatiti pentru a merge mai departe cu investitia dumneavoastra, trebuie sa decideti cu cine doriti sa efectuati lucrarea. Un lucru pe care ar trebui sa il luati in considerare inainte de a lua decizia finala este sa va puneti intrebarea: “care dintre aceste companii au cei mai satisfacuti clienti?”
In general, clientii au fost cu 23% mai multumiti si mai dispusi sa recomande profesionisti locali de instalare de geamuri termopan, comparativ cu marile companii nationale.

Ce facem daca avem probleme cu o companie de geamuri termopan?

In cazul in care gasiti ceva in neregula cu munca facuta de un constructor, compania de termopane trebuie sa se asigure ca orice reparatie sau inlocuire se realizeaza intr-un interval de timp rezonabil, dar fara a provoca inconveniente semnificative. In astfel de situatii se recomanda sa aveti in vedere pasii urmatori:

 • Actionati repede: de indata ce descoperiti ca exista o problema, contactati instalatorul. Daca telefonati, continuati conversatia si cu o scrisoare sau un e-mail. Confirmati problema si indicati ce ati convenit cu profesionistul, si cand ati facut acest lucru.
 • Acordati-va un termen limita: daca respective companie nu rezolva problemele la termenul fixat, contactati-i din nou. Acceptati o data finala pana la care lucrarile trebuie incheiate.
 • Dati un ultimatum: in cazul in care trece timpul limita stabilit sau firma nu a facut nimic pentru a rezolva problema, dati-le un ultimatum. Spuneti ca, daca nu rezolva problema intr-un termen scurt, veti gasi pe altcineva sa o remedieze si ca veti revendica costul de la instalator – actionandu-l in instanta, daca este necesar.
 • Dovada problemelor: daca compania de tamplarie PVC nu raspunde sau refuza sa faca lucrarea, obtineti ajutor pentru remedierea problemei de la alte firme din domeniu. Dar inainte ca acestia sa inceapa sa lucreze, asigurati-va ca aveti un raport al problemelor, inclusiv fotografii, daca este necesar. Veti avea nevoie de acest lucru ca dovada daca doriti o actiune in instant impotrivafirmei initiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *