Ghid pas cu pas pentru alegerea unui sistem de alarma pentru acasa

V-ati decis sa achizitionati un sistem de alarma pentru acasa? Felicitari, acum probabil aveti nevoie de cateva sfaturi pentru a alege un produs potrivit nevoilor dumneavoastra. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta in acest sens:

  • Pasul 1: Cercetati-va casa pentru a determina cat de multe ferestre si usi aveti nevoie sa fie protejate de posibila intruziune. Se recomanda sa le notati undeva.
  • Pasul 2: Determinati posibile locatii pentru panoul de control si tastaturi. Aproape de usa din fata este, in general, o locatie convenabila pentru o tastatura. In dormitor sau aproape de pat este, de asemenea, o locatie recomandata.
  • Pasul 3: Se masoara cat de departe sunt ferestrele si usile fata de panoul de control. Acest lucru va permite sa stiti cat de departe trebuie sa fie dirijate firele pentru un sistem de alarma cu fir sau distanta fata de un sistem wireless care trebuie sa comunice cu senzorii si cu camera supraveghere video IP. Retineti: este dificil de instalat un sistem de securitate hard-wired in case care au fost deja construite.
  • Pasul 4: Decideti daca doriti un sistem de securitate monitorizat. Acestea sunt conectate la o statie centrala de monitorizare care “sta cu ochii pe casa ta” pentru o taxa lunara. O alternativa mai putin costisitoare este de a instala un sistem de auto-monitorizare, care va apela telefonul privat si / sau alte numere de telefon preselectate in cazul in care sistemul de alarma este declansat.
  • Pasul 5: Luati in considerare obiceiurile zilnice ale familiei. Va treziti de multe ori in mijlocul noptii pentru o gustare sau pentru a merge la baie? Aveti un animal de companie care hoinareste prin casa? Aveti bunuri de valoare care ar putea avea nevoie de  echipamente de securitate mai sofisticate cum ar fi detectoare foto, protectie de arta etc.? Aceste circumstante influenteaza tipul de senzori de miscare si al altor dispozitive de securitate de care aveti nevoie si de modul in care acestea vor fi instalate.
  • Pasul 6: Indiferent daca alegeti un sistem cablat sau wireless, acesta ar trebui sa fie in masura sa monitorizeze intreaga casa. Fiecare fereastra, usa si dispozitiv integrat in sistem este considerata zona. Numarul de zone pe care un sistem le poate controla variaza de la un producator la altul.
  • Pasul 7: Retineti ca, daca alegeti un sistem de alarma cu fir, instalarea va trebui sa includa gauritul peretilor pentru introducerea de fire. Daca alegeti un sistem wireless, intervalul de transmisie trebuie sa fie suficient de mare pentru a acoperi intregul spatiu, si sistemul trebuie sa fie capabil sa acopere cea mai indepartata zona de la panoul de control.
  • Pasul 8: Este important sa alegeti un sistem care cuprinde si senzori de siguranta a casei, cum ar fi monoxidul de carbon (CO), senzori, detectoare de gaz, detectoare de inundatii etc. De asemenea, puteti alege un sistem care poate include butoane de panica si de urgenta personale.
  • Supraveghere perimetru

• Pasul 9: Sistemul de alarma pe il veti alege trebuie sa fie usor de utilizat. Verificati daca adaugarea de noi coduri sau utilizatori este un proces simplu si unul pe care toata lumea in familie il poate invata repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *