Frigiderul nu raceste – Iata cateva piese care ar putea fi defecte

Placa de control a temperaturii

Placa de control a temperaturii asigura tensiunea necesara compresorului si motoarelor ventilatorului. Daca placa de control a temperaturii este defecta, aceasta nu va trimite tensiunea necesara sistemul de racire. In orice caz acesta nu este un incident foarte des intalnit. Placile de control sunt de cele mai multe ori diagnosticate gresit – de aceea inainte de a inlocui o astfel de placa trebuie verificate toate componentele care ar putea fi avariate. Daca niciuna dintre componente nu are defecte, trebuie luata in considerare schimbarea placii de control a temperaturii.

Condensatorul de pornire

Condensatorul de pornire ofera puterea necesara compresorului pentru a porni. Daca condensatorul de pornire nu functioneaza, compresorul este posibil sa nu porneasca, rezultatul fiind incapacitatea frigiderului de a raci. Testarea cu un multimetru de catre un specialist frigotehnist poate determina daca condensatorul de pornire este sau nu defect. Daca condensatorul de pornire este defect, acesta trebuie inlocuit.

Termistorul

Termistorul monitorizeaza temperatura frigiderului si trimite valorile citite catre placa de control a temperaturii. Placa de control regleaza puterea transmisa catre compresor si catre ventilatorul vaporizatorului, in functie de datele transmise de termistor. Daca termistorul este defect, exista posibilitatea ca ventilatorul vaporizator si compresorul sa nu porneasca atunci cand este necesar. Principala consecinta rezultata fiind incapacitatea frigiderului de a raci suficient. Testarea cu un multimetru poate determina daca termistorul este sau nu defect. Rezistenta termistorului trebuie sa se schimbe in functie de temperatura existenta in frigider. Daca rezistenta termistorului nu se schimba sau daca acesta nu are continuitate, va trebui schimbat, de preferinta de catre o firma autorizata de reparatii frigidere Brasov.

Compresorul

Compresorul este o pompa ce comprima comprima si asigura circulatia agentului frigorific prin vaporizator si condensator. Daca compresorul nu functioneaza, frigiderul nu va raci. In orice caz, acest tip de incident este rar intalnit. Inainte de a inlocui compresorul trebuie verificate toate componentele ce ar putea fi defecte. Daca niciuna dintre componente nu este defecta, va trebui sa verificati compresorul. Testarea compresorului se face cu ajutorul unui multimetru prin verificarea continuitatii dintre pinii electrici aflati pe partea sa. Daca se constata ca exista un circuit deschis, cel mai probabil compresorul este defect.In acest caz compresorul trebuie schimbat de personal autorizat.

Placa principala de control

Placa principala de control poate fi defecta. In orice caz acest incident se petrece foarte rar. Inainte de a inlocui placa principala de control trebuie verificate toate componentele cu risc mare de defectiune. Daca niciuna dintre componente nu este defecta, luati in considerare schimbarea placii principale de control.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *