Cateva sfaturi pentru curatarea saltelei

Oamenii folosesc diferite metode pentru a-si curata saltelele. Unii oameni isi aspira salteaua, in timp ce altii nu fac decat sa o intoarca cu susul in jos. Intoarcerea saltelei poate preveni deformarea sau lasarea saltelei pe anumite parti, dar nu reprezinta o solutie reala de curatare. Daca salteaua nu este curatata de acarienii din praf, ulterior vei putea avea diferite probleme de sanatate, cum ar fi alergii sau chiar astm si, in acelasi timp, multe nopti nedormite.

Unii oameni prefera sa isi acopere salteaua cu o husa speciala, care poate fi indepartata usor si apoi curatata in masina de spalat; husele de saltele sunt foarte benefice, deoarece protejeaza murdarirea saltelei si, unele dintre ele, au chiar si capacitatea de a preveni dezvoltarea acarienilor.

Un alt sfat bun de a-ti pastra salteaua proaspata si cat mai curata este de a evita lasarea prosoapelor umede sau ude pe pat, deoarece astfel ai putea risca dezvoltarea umiditatii in interiorul saltelei si, implicit, a mucegaiului. Utilizeaza o data pe saptamana aspiratorul pentru a asigura ca salteaua este bine curatata si ca praful si acarienii din interior sunt eliminati cat mai mult cu putinta. De asemenea, poti opta pentru angajarea unui profesionist care sa vina sa iti curete salteaua cu dispozitive si solutii profesionale; desi aceasta varianta poate fi costisitoare, iti va garanta, cel mai probabil, o curatare impecabila a saltelei tale.

Se recomanda, de asemenea, sa eviti consumul de alimente solide sau lichide in pat, deoarece scurgerile pot provoca pete care pot fi cu greu eliminate. Daca, insa, ai avut ghinionul de a-ti pata patul, incearca sa elimini petele cu putin bicarbonat de sodiu si cu apa sau chiar cu detergent de vase, insa ai grija ca, in final, sa clatesti bine zona si sa o usuci cu un uscator de par pana cand salteaua ramane perfect uscata.

Pentru a prelungi durata de viata a saltelei, nu ar trebui sa permiti accesul animalelor de companie in pat, deoarece acestea pot lasa diferite scurgeri, scame sau fire de par pe saltea. Mai mult decat atat, un animal poate sa isi infinga ghearele in interiorul saltelei, riscand astfel agatarea sau ruperea acesteia. Cei cu diverse alergii ar trebui sa fie cu atat mai precaut.

Ar trebui, de asemenea, sa nu iti lasi copiii sa se joace sau sa sara in pat, deoarece sariturile pot determina ruperea sau deformarea arcurilor, compromitand total calitatea saltelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *