Dezvoltare personala

Despre dezvoltare personala si beneficiile acesteia

In prezent, multi specialisti si psihologi iau in calcul varianta dezvoltarii si realizarii unor cursuri program care sa vina in ajutorul oamenilor, dezvoltandu-i pe mai multe planuri, cursuri ce sunt practicate la scara larga in toata lumea si care se bucura de o apreciere crescanda.

La prima vedere, poate parea dificila definirea sau explicarea unui astfel de program. Cu toate acestea, cursurile de dezvoltare persoanala presupun investigarea propriei persoane,astfel incat sa reusesti sa gestionezi eficient toate situatiile ce pot aparea in viata ta. Totodata, iti permit sa fii proactiv, asadar decat sa astepti ca la un moment dat lucrurile bune sa se intample, trebuie sa treci la actiune. Exista posibilitatea ca nu intotdeauna sa reusesti sa-ti atingi obiectivele, dar aceasta nu ar trebui sa reprezinte o deziluzie, ci dimpotriva trebuie vazuta ca o experienta castigata, care in timp sa-ti ofere o baza solida pentru a-ti atinge urmatoarele obiective propuse. Asumarea acestui angajament reprezinta primul pas in dezvoltarea propriei persoane.

Dezvoltare personala

Asadar, beneficiile acestor cursuri sunt multiple, insa in cadrul acestui articol vom enumera si explica sanse dintre acestea.

Constiinta de sine. Dezvoltarea personala incepe cu constiinta de sine. Vei ajunge sa te cunosti cu adevarat, vei afla care iti sunt valorile, credintele si scopurile pe care doresti sa le atingi. Adevarata implinire nu poate veni din urmarirea viselor altor oameni. Daca doresti sa atingi fericirea pe termen lung, trebuie sa iti proiectezi viata pe baza a aceea ce esti tu si a ce te reprezinta. Apoi, poti sa-ti urmaresti propriile obiective si scopuri. Atunci cand iti urmaresti propriile vise si scopuri, exista o satisfactie imensa, la figurat vorbind este importanta atat calatoria pe care o intreprinzi, cat si destinatia la care vei ajunge.

Directia de sens. Dupa ce ati crescut constiinta de sine, va sunt mai clare lucrurile pe care le doriti de la viata, iar procesul decizional devine mult mai usor. Unele sarcini care inainte obisnuiau sa-ti rapeasca o buna perioada din timp, acum nu se vor mai afla pe lista ta. Vei putea realiza faptul ca aceste sarcini nu te vor conduce spre realizarea obiectivelor si ca sunt aproape inutile.

Imbunatateste concentrarea si eficienta. Totul va deveni mai clar, chiar daca iti vei imbunatati directia de sens, vor mai exista anumite sarcini ce iti vor atrage atentia. Cu toate acestea, in timp prioritizarea va deveni mai usor de realizat.

Mai multa motivatie. Atunci cand doresti sa iti atingi scopul, este mai usor pentru tine sa vezi beneficiile acestei actiuni. Chiar daca sarcinile nu sunt placute, daca reusesti sa vizualizezi clar beneficiul pe care il vei obtine, vei fi mai motivat sa actionezi. Un curs de dezvoltare personala te invata cum sa faci aceste lucruri.

O mai mare flexibilitate. Vor veni momente dificile in viata, iar cand acestea apar vei avea nevoie de toate aptitudinile si atributele tale in a le confrunta eficient si in a te adapta oricarei situatii.

Mai multe relatii implinite. Relatiile sunt o sabie cu doua taisuri, fie va trag in jos, fie va pulsioneaza in bine. Odata cu dezvoltarea personala, vei putea vedea pentru care relatie merita sa investiti sentimente si care nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *