Fotograf

Cum sa lucrezi eficient cu un fotograf de evenimente

Scurt program in avans

Dimineata evenimentului este mereu plina cu o multime de lucruri care va cer atentia. Avand un scurt program scris si/sau verbal cu fotograful inaintea zilei va va ajuta sa economisiti timp pretios si va veti asigura ca persoana aleasa poate avea un inceput promitator.

Cateva dintre elementele cheie de adaugat in scurtul program ar putea include:

Ce stil de fotografie cautati?

Aveti nevoie de poze profesioniste, poze ale vorbitorilor si animatorilor in actiune, reportaje, imagini artistice ale mancarii, salii si branding-urilor, imagini ale oamenilor network-uind si discutand, imagini ale personalului in actiune, biroul de registrare, etc? Fotograf

Exista momente cheie de observat?

Ati cerut ca toti vorbitorii cheie sa fie la 8:30 dimineata in camera principala pentru o poza de grup? Oferiti un premiu secret la sfarsitul zilei si doriti ca fotograful sa fie pe pozitii pentru a captura momentul? Daca da, nu uitati sa ii comunicati informatiile!

Importanta

Daca sunt mai multe camere in sesiune in acelasi timp, va asteptati ca fotograful sa viziteze toate camerele pentru a captura cateva poze rapide a fiecareia? Sau care camere / vorbitori / sesiuni sunt cele mai importante? Ati prefera sa fie mai mult timp dedicat acestora?

Cereri extra

Daca aveti nevoie de o poza de profil pentru un nou membru al personalului sau o anumita imagine pentru website-ul dumneavoastra, acum este momentul sa o cereti!

Detalii

Orice detalii extra pe care le puteti impartasi despre camere si locatie pot fi chiar apreciate de fotograful care se poate asigura ca este bine pregatit si aduce cu el obiectele potrivite si echipamentul. De exemplu, este disponibila lumina naturala , sau draperiile de soare vor fi trase? Cum va si luminata scena si vorbitorul? Lumina este statica sau rotitoare sau palpaitoare? Este in spate vreun ecran proiector mare? Vorbitorul va avea un microfon mobil si se va putea plimba pe scena sau va sta pe loc in timpul discursului? Exista efecte speciale? Fotografie evenimente

Cat de curand aveti nevoie de imagini dupa eveniment?

Aveti nevoie ca anumite imagini sa fie pregatite urgent? De exemplu, ati putea avea o lansare in presa ce necesita sa fie programata in dimineata de dupa eveniment si e nevoie sa aveti alese cateva poze mai selecte, gata sa fie trimise cu lansarea.

Momentum-ul de dupa un eveniment este chiar important, asa ca dupa cat timp veti primi imaginile editate? Ar fi bine sa aveti fotografiile in decurs de 24h in majoritatea cazurilor, dar va trebui sa cadeti de acord asupra acestui lucru cu fotograful dumneavoastra, deoarece o editare a pozelor poate dura ceva timp.

Fiti transparent

Nu uitati sa va lasati vorbitorii sa stie ca un fotograf vor fi adusi la eveniment, astfel incat sa nu fie suprinsi sa vada camerele pozitionate catre ei in timp ce prezinta intregul discurs.

De asemenea anuntati invitatii si informati-i ca se vor face fotografii si pentru ce vor fi acestea folosite (de ex. viitoare marketing-uri si promovari ale evenimentului).

Ideal este sa cereti oamenilor sa accepte termenii si conditiile in momentul rezervarii sau sa semneze cand se alatura evenimentului ca inteleg si pot fi fotografiati, iar ei accepta acest lucru.

In concluzie

Un fotograf excelent va captura momentele si esenta evenimentului dumneavoastra eficient si fara sa deranjeze. In aceasta lume a informatiei exagerate, imaginile sunt mai pretioase si mai accesibile ca oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *