1. Este igrasie?
Semnele sigure sunt mirosul de mucegai, zugraveala care se cojeste, si urme pe pereti sau tavan. Suna evident, dar aveti grija sa va uitati cu atentie langa tavan si plinte. Un alt indiciu este zugraveala proaspata a incaperii – care poate acoperi semne de mucegai.
2. Cladirea este solida din punct de vedere structual?
Trebuie sa cautati crapaturi mari – dar sa va asteptati inclusiv la crapaturi fine. Cautati in special la imbinari, peretii exteriori, ferestre de balcon, toate acestea putand sa inceapa sa cada sau sa se indeparteze de restul locuintei. Cautati acum probleme pe care le puteti apoi adresa sub forma de intrebari proprietarului sau agentului imobiliar, iar apoi le puteti investiga cu ajutorul unui topograf. Insa, puteti cauta doar ceea ce cunoasteti; un evaluator imobiliar Iasi cu multi ani de experienta este instruit sa identifice riscurile si stie la ce sa fie atent.
3. Cat de mult spatiu de depozitare exista?
Spatiul de depozitare este valoros, insa adesea ignorat. Unde veti tine aspiratorul, prosoapele, lenjeria si cutiile de lucruri depozitate? Exista suficient loc pentru a fi construit un dulap sau niste rafturi? In special in casele nou construite, este putin spatiu de depozitare.
4. In ce directie este fatada casei?
Pe timpul iernii, intr-o zi noroasa sau noaptea, este dificil sa faceti diferenta intre o casa sau o gradina indreptata spre sud si una indreptata catre nord – insa pe timpul verii poate face diferenta intre o casa plina de lumina si caldura, si una care este frustrant de intunecata. Plantele dumneavoastra preferate vor observa acest lucru de asemenea, si vor protesta, murind.
Nu va sfiiti sa luati o busola atunci cand mergeti sa vedeti casa – poate aveti una pe telefonul mobil. Acum ca usile rabatabile sunt in voga, fiti constient de faptul ca in momentele in care soarele straluceste incaperea poate deveni insuportabil de calda, asadar incercati sa vizitati si sa petreceti timp in acea camera dupa ce soarele a apus.
5. Camerele sunt suficient de mari pentru nevoile dumneavoastra?
Am auzit de dezvoltatori de imobiliare care amplaseaza piese mici de mobilier in camere, pentru a le face sa para mai mari. Fiti atenti! Presupunand ca nu puteti cumpara mobila noua de indata ce va mutati, site-ul www.evaluatori-imobiliari.net va aminteste sa va intrebati daca mobila pe care o aveti acum va incapea.
6. Ati fost pacalit de decor?
Oglinzile amplasate cu atentie, iluminatul strategic, mirosurile delicioase, focurile intime si vopseaua proaspata sunt trucuri pe care vanzatorii le folosesc pentru a-si face locuintele mai atractive. Este frumos sa simtiti ca va puteti muta direct, fara a trebui sa faceti nimic, insa incercati sa ramaneti obiectivi. Iar daca mobilierul lor ocupa spatiul, faceti fotografii si intrebati ce anume sunt dispusi sa lase in casa. Corpurile de iluminat perfecte, spre exemplu, pot fi foarte dificil de gasit si inlocuit!
Leave a Reply