12 sfaturi pentru alegerea unui arhitect

Alegerea unui arhitect este o parte cruciala a oricarui proiect de constructie. Este esential sa va asigurati ca aveti arhitectul potrivit pentru a va proiecta extensia sau conversia la mansarda. Acestia trebuie sa inteleaga regulile si reglementarile de planificare ale autoritatilor locale si sa cunoasca cele mai recente reguli de constructie necesare. Daca nu, designul lor ar putea fi minunat, dar daca nu poate fi construit, banii dvs. sunt irositi, asa ca este adesea logic sa alegeti un arhitect care este familiarizat cu localitatea dvs.

Inainte de a vorbi cu arhitectii, asigurati-va ca intelegeti cu adevarat ce doriti din spatiul pe care il creati. Doriti sa fie doar camere obisnuite cu o singura utilizare sau camere multifunctionale care pot fi folosite drept camera de oaspeti sau studio? Ganditi-va daca utilizarea pe care o aveti acum pentru camere va fi aceeasi in viitor sau daca utilizarea se va schimba probabil pe masura ce copiii vor creste sau va veti pensiona.

Ce sa luati in considerare:

 • Verificati daca constructorii si comerciantii locali cunosc un arhitect bun cu care au lucrat inainte, e sugestia venita de la www.birouarhitect.ro.
 • Alegeti intre doi si trei arhitecti care trebuie contactati, ar trebui sa va viziteze initial gratuit pentru a discuta despre proiect.
 • Asigurati-va ca au creat modele pentru extensii si conversii in zona autoritatii dvs. locale, intrebati care este rata lor de aprobare pentru proiecte si discutati cu inspectorii locali de control al cladirilor.
 • Asigurati-va in scris ca au cunostinte depline despre autorizatiile de constructie si reglementarile de constructie (sau standardele) in autoritatea locala.
 • Lasati arhitectul sa stie care este bugetul dvs., minim si maxim pentru constructie, explicati daca aceasta include decor sau caracteristici suplimentare, cum ar fi o suita de baie sau o bucatarie.
 • Verificati ce servicii va furniza acel arhitect. Vor asigura aprobarea planificarii si reglementarii cladirilor? Daca sunt necesare modificari ale designului pentru a asigura aprobarea, va trebui sa platiti suplimentar? Asigurati-va ca au asigurare de despagubire profesionala.
  Aflati cate vizite la proprietatea dvs. sunt necesare pentru a finaliza proiectarea si / sau gestionarea proiectului constructiei.
 • Unii arhitecti sunt minunati la proiectare, dar nu au experienta de a gestiona comercianti, de a verifica proiectele anterioare si de a asigura referinte si feedback de la clienti si de la comert.
 • Acordati un buget, ideal fixat, pentru proiectarea spatiului suplimentar.
 • Intalniti-va intotdeauna cu arhitectul la proprietatea dvs. pentru a va asigura ca inteleg detaliile constructiei dvs.
 • Asigurati-va ca semnati un contract cu arhitectul, acceptand termenii de plata in schimbul serviciilor pe care le ofera.Explicati-i arhitectului daca doriti ca spatiul suplimentar sa fie in concordanta cu stilul dvs. actual, mai modern sau traditional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *