Pasii prin care treceti pentru a cumpara o masina la mana a doua

Verificati preturile

Preturile sunt determinate partial de locul din care cumparati. Veti gasi masini second-hand in sectiunile de masini second-hand ale reprezentantelor de masini noi, loturi de masini second-hand independente, comerciantii cu amanuntul de masini second-hand, si site-uri web de anunturi unde vanzatorii de vehicule private isi pun masinile. Dintre cele patru, masinile private vor avea de obicei cel mai mic pret de vanzare. Masinile de la dealeri auto vor costa, de obicei, cel mai mult, dar din motivele intemeiate.

Gasiti masini second-hand de vanzare in zona dumneavoastra

Un loc usor de unde puteti incepe sa va faceti lista de tinte sunt site-urile de anunturi auto. Pentru a gasi exact masina pe care o doriti, puteti filtra cautarea dupa mai multi factori, inclusiv kilometrii de pe bordul masinii, pretul si caracteristicile acesteia, precum si departarea dealerului de casa dumneavoastra. Majoritatea site-urilor web vor avea metode similare pentru a gasi vehiculul cel mai apropiat de dumneavoastra.

Verificati raportul istoric al vehiculului

Cu exceptia cazului in care cumparati masina de la un prieten apropiat sau un membru al familiei care poate garanta istoricul acesteia, planuiti-va sa obtineti un raport despre istoricul vehiculului. Acest pas timpuriu este esential. Daca masina la care va uitati are un raport istoric prost, cu cat stiti mai devreme cu atat e mai bine.

Aceste rapoarte pot dezvalui informatii vitale despre masina, inclusiv daca kilometrajul a fost dat inapoi, sau daca a fost implicat in accidente. Veti utiliza numarul de identificare al vehiculului (VIN) pentru a obtine aceste informatii si, in unele cazuri, tot ce aveti nevoie este numarul placutei de inmatriculare. Majoritatea dealerilor si firmelor de inmatriculare autovehicule ofera aceste rapoarte gratuit daca au vehiculul in inventar.

Contactati vanzatorul

Odata ce gasiti o masina potentiala buna, nu va aruncati sa o vedeti. Sunati mai intai vanzatorul. Acest pas este o modalitate excelenta de a stabili o relatie cu vanzatorul si de a verifica informatiile despre masina. Puteti intreba vanzatorii privati de ce se despart de masina sau daca are probleme mecanice. In cazul in care cumparati de la un dealer, un apel telefonic sau un mesaj pe email este cel mai bun mod de a va asigura ca masina este inca in stoc.

Uneori, vanzatorul va mentiona ceva ce nu era in anunt, detaliu care ar putea schimba decizia dumneavoastra de a cumpara masina. Desi multi sunt tentati sa negocieze chiar inainte de a privi masina, este mai bine sa asteptati. Odata ce o vedeti, puteti lega oferta dumneavoastra de starea ei.

Daca lucrurile merg bine, stabiliti o intalnire pentru a testa masina. Daca este posibil, faceti-o in orele de vara, astfel incat sa fie mai usor sa va dati seama de starea masinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.