Cum sa spalati hainele pentru o viata cat mai lunga

1. Alegeti setarea potrivita a masinii de spalat

Fie ca este o bluza de 100 Ron sau o rochie de 1000 Ron, majoritatea hainelor mele sunt spalate la viteza/setarea cea mai putin aspra a masinii mele. In functie de masina dvs. de spalat, aceasta poate fi etichetata spalare manuala, blanda sau delicata.

Utilizarea unui ciclu bland elimina o mare parte din uzura pe care o poate provoca masina de spalat si este deosebit de buna pentru tesaturile delicate. De fapt, am spalat multe articole de tip „numai curatare uscata” in ciclul de spalare manuala si nu am avut niciodata probleme cu distrugerea acestor articole.

Tesaturile mai rezistente, cum ar fi denim sau hainele pentru care nu sunteti prea ingrijorat (pijamale/haine de relaxare) pot fi spalate la setarea normala a unei masini. Nu uitati sa cititi eticheta de pe imbracaminte si sa folositi cea mai buna judecata atunci cand vine vorba de spalat haine!
Cu toate acestea, nu toate masinile de spalat au cicluri blande, de aceea vine urmatorul meu sfat despre cum sa intretineti hainele ca ele sa arate noi:

2. Cumparati pungi de rufe

Daca va spalati rufele delicate in ciclul obisnuit sau doriti doar ca hainele sa ramana in siguranta, o punga de rufe din plasa va poate ajuta sa va protejati hainele de orice deteriorare.

Probabil ca aveti deja una pentru sutiene, dar daca nu, merita banii (sub 50 Ron).
Puneti articolele in punga, aruncati-le in masina de spalat si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la niciun fel de zgarieturi, rupturi sau haine incurcate. Frumos!

3. Spalati hainele pe dos

Niciun ghid despre cum sa pastrati hainele sa arate noi nu ar fi complet fara acest sfat simplu si adesea trecut cu vederea.

Pare o idee simpla, dar asigurati-va ca va intoarceti toate topurile, rochiile si alte articole vestimentare inainte de a le pune in masina de spalat. Acel ciclu de centrifugare poate uza foarte mult articolele, asa ca este mult mai bine ca interiorul hainelor sa suporte mai degraba daunele decat exteriorul.

In plus, daca spalati ceva care are margele, paiete sau nasturi, spalarea pe dos poate impiedica aceste ornamente sa se desprinda sau sa cada, amintesc cei de la www.spalatorie-curatatorie-haine.ro.

4. Alegeti detergentul potrivit

Credeti ca toti detergentii de rufe sunt la fel? Mai ganditi-va! Anumiti detergenti pot impiedica decolorarea culorilor, pot preveni contractia si sunt fabricati pentru tesaturi delicate. De asemenea, detergentii sub forma de pudra pot fi mai duri cu hainele, asa ca potati pentru unul lichid.

Informati-va, cititi recenzii online si alegeti cel mai bun detergent de rufe pentru hainele dvs.

5. Folositi mereu apa rece

Tesaturile naturale (cum ar fi bumbacul, lana si inul) tind sa se micsoreze daca sunt spalate in apa calda sau fierbinte.

Spalarea in apa rece nu numai ca prelungeste durata de viata a hainelor, dar este si mai buna pentru portofel si mediu, deoarece este nevoie de mai multa energie pentru a incalzi toata acea apa pentru masina de spalat.

6. Uscati rufele la aer!

Singurele articole vestimentare pe care le pun in uscator in mod regulat sunt blugi, pijamale, pantalonii de trening si tricouri simple din bumbac (pe care le-am spalat deja de cateva ori si stiu ca nu se vor micsora). Orice altceva se usuca la aer. Asa cum apa fierbinte poate micsora rufele in masina de spalat, utilizarea aerului fierbinte pentru a va usca hainele le va micsora si/sau le va deteriora – si cu atat mai mult in majoritatea cazurilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *