Filtre de apa cu osmoza inversa

Apa potabila si filtrele cu osmoza inversa

Indiferent de cat de curata arata apa d-voastra potabila, nu exista nici o garantie ca aceasta este pura și fara microbi. Ar putea avea agenti patogeni microscopici care cauzeaza boli, agenti contaminanti de noua generatie, cum ar fi plumbul sau arsenicul, sau un nivel foarte ridicat de STD (săruri total dizolvate).

Ati putea crede ca fierband apa inainte de a o bea este destul. Insa acest crez este departe de adevar. Fierberea ofera protectie doar impotriva contaminarii microbiene cauzate de bacterii, viruși, etc. dar nu elimina substantele chimice periculoase / impuritati de noua generatie, cum ar fi plumbul, pesticidele și impuritati fizice, cum ar fi noroiul, praful, rugina, etc.

Deci, ce puteti face pentru a asigura calitatea apei potabile pe care o bea familia d-voastra, si a asigura ca ea este pura si sigura?

Multe familii apeleaza la purificatoare de apa pentru a se asigura ca apa potabila este sigura și sanatoasa. Dar, cu o piata inundata de branduri, de unde sa stiti ce purificator de apa sa alegeti?

Tot ce aveti nevoie inainte de a cumpara un filtru de apa este un pic de cercetare. Primul lucru pe care trebuie sa il stiti este in ce stare e apa d-voastră. Odata ce stiti acest lucru, veti stii ce tip de filtru trebuie sa cumparati. In continuare va prezentam cateva informatii pe care ar trebui sa le stiti despre cunoscutele filtre de apa cu osmoza inversa:

Filtre de apa cu osmoza inversa

Daca locuiti intr-o zona cu apa dura, atunci filtrele de apa de tip OI (osmoza inversa) sunt ideale. Dacă valorile STD din apa depasesc limita admisibila, atunci reprezinta o amenintare grava pentru sanatatea d-voastra. Filtrele cu tehnologie OI reduc conținutul de STD din apa la un nivel admis; ele trebuie utilizate numai in cazurile in care nivelul de STD in apa este foarte mare.

Tehnologia osmozei inverse functioneaza prin aplicarea de inalta presiune in apa, in functie de nivelul de continut de sare; aceasta este apoi forțata printr-o membrana semipermeabilă de 0,0001 microni. OI permite filtrarea centrata a apei, datorita contaminantilor ce sunt prinși în membrana. Apa impura ia un drum, iar apa curata un altul. Filtrarea centrata permite apei impure sa spulbere contaminantii odata cu ea, astfel prevenind acumularea.

Filtrele de apa cu osmoza inversa elimina mai mult de 90% din STD si toate impuritatile prezente în apa. Aceste impuritati pot varia de la bacterii, viruși, protozoare, chisturi, bacterii coliforme, contaminanti fizici si chimici, etc.

Speram ca veti folosi aceste informatii atunci cand va pregatiti sa mergeti la cumparat de filtre de apa. Nu uitati, sanatatea este cea mai importanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *