Nu cumparati mobilier folosit inainte sa cititi asta

Cumpararea de mobilier uzat este o modalitate excelenta de a economisi bani, de a pastra articolele reutilizabile departe de gropile de gunoi, precum si de a petre timp placut la cumparaturi. In timp ce unele piese de mobilier mai au multi ani de viata in ele, altele ar putea avea nevoie de o mica (sau mare) reparatie. Cum puteti sa faceti diferenta?

Din fericire, exista modalitati de a evita piesele proaste atunci cand cautati printr-un depozit de mobila second hand. Iata cateva sfaturi de la profesionisti despre cum sa cumparati mobilier folosit pentru a va asigura ca faceti o afacere buna:

Masurati spatiul pe care il aveti, si mobilierul pe care il doriti

Fiecare poate estima marimi din privire, dar e mai bine sa va bazati intotdeauna pe masuratori exacte. Indiferent daca sunteti in cautarea unui raft pentru carti, a unui scaun sau a unei canapele, masurati inaltimea, latimea si adancimea zonei pe care ati ales-o pentru aceasta. Chiar si cea mai mica suma cheltuita pe un raft de colt cu forma frumoasa ar putea fi o risipa daca nu se potriveste in spatiul in care vreti sa-l puneti.

Alta recomandare oferita de mobila-second-hand.ro este sa alegeti cateva locuri diferite de acasa unde ati putea dori sa puneti piesa. In acest fel, aveti o rezerva daca gasiti ceva care arata perfect, dar este doar putin mai mare decat locul preferat. Ati uitat sa va masurati spatiul? Unii vanzatori sunt dispusi sa pastreze o piesa de mobilier cateva ore pentru a va oferi timp sa va intoarceti acasa si sa faceti masuratorile.

Testati mobila direct in depozit

Nu este nimic mai rau decat sa aflati ca ceva nu functioneaza sau nu e bun dupa ce il aduci acasa. O multime de mobilier second hand se vinde ca atare – fara politica de returnare -ceea ce inseamna ca nu il veti putea returna la depozit din niciun motiv. Pentru a evita dezamagirea, testati mobila aleasa chiar in magazin sau depozit. Asezati-va pe canapea pentru a va asigura ca este confortabila pentru mai mult de cateva minute.

Deschideti sertarele dulapului pentru a va asigura ca manerele nu se destrama dupa cateva utilizari. Priviti in dulapuri si examinati bine rafturile din interior.

Avertisment: unele magazine de mobilier la mana a doua Galati au politici clare privind testarea mobilierului in magazin. Asa ca mai intai asigurati-va ca intrebati daca e permis acest lucru, deoarece e posibil ca politica respectiva sa fie “Il stricati, il cumparati”.

Evaluati calitatea

Este greu de stiut cat va rezista o piesa de mobilier, dar o repetare buna va poate da o idee. Utilizati aceste criterii despre cum sa cumparati mobilier folosit pentru a separa piesele care “merita” de cele “fara valoare”:

  • Investigati materialul din care este facut. Nu trebuie sa stiti exact din ce fel de lemn este facut (desi acesta este un plus). Este mai mult despre calitate decat despre tip. Lemnul este solid, PAL sau furniruit? Pernele sunt facute din ceva durabil sau par fragile?
  • Verificati constructia mobilierului. Cautati imbinari in coada de randunica, mai degraba decat piese care sunt inghesuite impreuna. Fiti atent la semne ca fie este veche, fie ca lipseste ceva de dedesubt. Aflati de ce aveti nevoie pentru a-l restaura, daca e cazul.
  • Ignorati imperfectiunile pentru un minut. Imperfectiunile suprafetei, cum ar fi zgarieturile superficiale si vopseaua ciobita, pot fi reparate – constructia este mult, mult mai grea. In loc sa dati prea multa importanta petelor, concentrati-va mai bine pe integritatea piesei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *