Cum iti poti imbunatati firma de inchiriat automobile – Sfaturi practice

Cat timp a trecut de cand nu ai mai analizat bine ce se intampla in firma de rent a car pe are o detii? Este tot ceea ce vrei sa fie? Ai obiective clare? Lucrezi spre aceste obiective, sau ti-ai pierdut concentrarea in munca de zi cu zi? Pune-ti intrebari ca cele care urmeaza, si ramai implicat in fiecare aspect ce tine de companie. Fii obsedat de numere! Stai concentrat pe ceea ce vrei ca afacerea ta de inchirieri auto sa fie, dar fii flexibil. Fii constient de cat de performanti sunt angajatii tai. Cat de bine faci aceste lucruri este direct proportional cu cat de multi bani vei face.

1. Fii obsedat de cifre. Acele firme de rent a car care sunt obsedate de cifrele care reprezinta afacerea au cea mai buna sansa de succes. Fa-ti timp sa te uiti la fiecare valoare de referinta posibila, inclusiv, dar fara a te limita la acestea, venitul per utilizator, utilizarea, durata medie de inchiriere si castiguri. Fii constient de ce ai facut in aceasta data luna trecuta, de data asta anul trecut, de data aceasta in urma cu trei ani.

2. Cunoaste flota si clientii. E bine sa nu lasi ofertele sa iti conduca deciziile. In schimb, lasa clientii sa dicteze flota. Vor fi acestia fericiti cu o masina  de inchiriat care este folosita, intr-o forma buna si are 30.000 la 40.000 de km la bord? Incearca. Cum vor reactiona clientii? Testeaza o clasa un pret si vezi ce se intampla. Mentine costurile de flota sub control sau firma de rent a car va esua. Este cea mai mare oportunitate de a face bani, dar si cel mai mare risc al tau.

De asemenea, dezvolta un plan de flota de 12 luni, care este in mod constant in miscare in cele 12 luni. Schimba-l pentru a face fata cerintelor pietei in continua evolutie de inchiriere, industriei de turism, climatului economic si pietei masinilor la mana a doua.

3. Atunci cand achizitionezi un vehicul, planifica cand, unde si cum ai de gand sa-l vinzi. In cazul in care piata pieselor de schimb vrea clopote si fluiere si o culoare draguta, atunci fa asta. Orice ar fi, ai mereu un plan de eliminare.

4. Nu neglija sectoarele de vanzari si marketing. Fara a face vanzari si marketing, nu esti decat o alta firma de rent a car din piata. Defineste ceea ce face ca afacerea ta sa fie unica. Asta e ceea ce vinzi, si trebuie sa faci astfel incat clientii sa fie constienti de aceasta distinctie. Caracteristicile unice ale afacerii tale ofera oportunitati de a atrage clienti pentru tine si de a-i face sa plateasca mai mult.

5. Cauta aliante de marketing. Daca ai langa tine un hotel mai mare, poti sa le propui un parteneriat. Poti promova serviciile hotelului catre clientii tai, si cei de la hotel vor promova serviciile tale de inchirieri auto. Alcatuieste brosura in care vorbesti despre alianta dinte firma ta de rent a car si hotel, sau pune carti de vizita la receptia acestuia.

6. Optimizeaza profitabilitatea. Cat de mare va fi valoarea afacerii tale atunci cand vei fi gata sa o vinzi? La sfarsitul zilei, vei vinde la valoarea pe piata a brandului. Exista o valoare intrinseca pentru un brand stabil cu clientii reali si venituri reale. Intotdeauna exista cineva care va vedea valoare in afacerea ta, valoare pe care tu nu o vezi intotdeauna.

7. Identifica angajatii cei mai buni si plateste-i bine. Acestia vor plati pentru ei insisi de multe ori. Valoarea unui angajat exceptional este extrem de critica pentru a face bani in orice afacere.

8. Ofera informatii complete pentru clientul tau. Acesta trebuie sa observe ceva special sau unic cu privire la contractul de inchiriere auto cu firma de rent a car. Posibilele sanctiuni trebuie sa fie cat se poate de clare pentru client, la fel ca si contextele in care acestea sunt aplicabile. La sfarsitul zilei, este cuvantul tau impotriva clientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.