Aparat step aerobic

Beneficiile exercitiilor pe aparate de step aerobic

Exercitiile pe un aparat de step aerobic sunt o parte importanta a unui program bine stabilit de exercitii. Multiplele forme diferite de exercitiu iti ofera un antrenament cardiovascular eficace, si step aerobicul este una dintre aceste forme. El a fost introdus in anii 80 ca parte a nebuniei aerobice, si inca este utilizat in sali de gimnastica si cluburi de sanatate pentru un antrenament complet al corpului. Poate fi un antrenament intens, asadar consulta medicul pentru o verificare inainte de a incepe.

Caracteristici

O sesiune de step aerobic de obicei consta intr-un set de miscari coregrafice efectuate pe o platforma suspendata. Miscarile sunt de obicei insotite de muzica si sunt concepute pentru a lucra corpul inferior, partea superioara a corpului si sistemul cardiovascular. Aparat de step aerobic poate insemna orice fel de platforma suspendata, dar in sali de gimnastica si cluburi de sanatate, stepperele din plastic cu suprafata impotriva alunecarii sunt folosite cel mai des. Poti folosi un astfel de aparat acasa, prin crearea propriei tale rutine sau urmand un video, sau ca parte a unui curs la clubul tau de sanatate.

Aparat step aerobic

Beneficiile pentru fitness

Exercitiile de step aerobic ofera cateva beneficii fitness care te pot ajuta in alte sporturi si in viata de zi cu zi. Sesiunile regulate iti vor oferi atat rezistenta musculara cat si cardiovasculara. Incorporand atat miscari ale partii superioare cat si ale celei inferioare, va imbunatati coordonarea si agilitatea ta, si antrenamentul continuu pe stepper va creste puterea picioarelor.

Beneficii pentru sanatate

Pe langa faptul ca devii un atlet mai bun, stepul aerobic are beneficii asupra sanatatii tale. Antrenamentul cardiovascular intens iti va face inima si plamanii mult mai eficienti. Aspectul arderii caloriilor in timpul exercitiilor te va ajuta la mentinerea unei greutati sanatose, si va evita problemele legate de greutate, cum ar fi diabetul, boli de inima si dureri articulare.

Modificari

Pe masura ce progresezi cu activitatea, este posibil sa faci exercitiile mult mai provocatoare prin cateva modificari. Cele mai multe aparate fitness pentru step vin cu optiuni pentru inaltime. Crescand inaltimea vei face antrenamentul mai dificil. De asemenea, poti incorpora miscari ale bratelor in rutina ta, ridicand bratele desupra capului, sau chiar folosind mici gantere pentru rezistenta suplimentara. In cele din urma, poti oricand sa imbunatatesti ritmul muzicii si al miscarilor pentru o ardere mai buna a grasimilor.

Precautii

Desi practicarea exercitiilor de tip step aerobic este sigura in comparatie cu multe alte tipuri de exercitii, cateva precautii trebuie totusi urmate. Aminteste-ti sa faci o incalzirea adecvata de 10-15 minute si pauze dupa fiecare sesiune de exercitii pentru a evita accidentarile. De asemenea, cand te antrenezi, plaseaza intreg piciorul pe platforma de fiecare data, intr-o miscare calcai-degete, pentru a ajuta la evitarea lezarilor tendonului lui Ahile, deasupra calcaiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *