6 Motive pentru a cumpara pamant

1. Flexibilitate si optiuni

Terenul poate fi folosit pentru atat de multe optiuni care se vor potrivi, practic, nevoilor si ambitiilor oricui:

  • Cladiri rezidentiale si comerciale: Ideea este ca puteti inchiria, vinde sau chiar dezvolta terenul in functie de asteptarile si abilitatile dumneavoastre financiare. Inchirierea terenului si permiterea construirii unei cladiri rezidentiale inseamna ca veti obtine un venit constant si veti creste valoarea terenului datorita proprietatii construite. Vanzarea terenului catre investitori comerciali sau rezidentiali pentru valoare adaugata dupa cativa ani este o alta optiune. Dezvoltarea terenurilor este, insa, practicata cel mai rar, din cauza costurilor sale extreme, unii oameni dezvoltand terenuri suficient de masive pentru proprietati comerciale. Un exemplu perfect in acest sens ar fi construirea unui mic mall.
  • Agricultura si cresterea animalelor: Multi proprietari de terenuri care isi cumpara teren in zonele rurale sau suburbane au optiunea atractiva de a-l inchiria pentru mai multi ani in scopuri agricole. Acest lucru serveste doua scopuri principale pentru un proprietar de teren: genereaza bani din chirie si din cresterea pretului pamantului. Pentru mai multe informatii legate de destinatia terenurilor de care sunteti interesati, va puteti adresa unor firme cadastru pentru consultanta.

2. Fara amortizare

Faptul ca pamantului nu ii scade valoarea ca rezultat al deprecierii este un alt motiv pentru care e considerat o strategie excelenta pentru investitii imobiliare. Terenul nu poate avea o valoare de amortizare, deoarece pur si simplu nu poate fi distrus, mutat sau afectat negativ in niciun fel, natural sau artificial. Deci, atunci cand investeste in pamant, un investitor se poate baza doar pe apreciere, in cel mai rau caz.

3. Fara concurenta

Acesta este un fapt usor de inteles – deoarece terenurile difera in dimensiune, locatie si chiar forma, astfel incat nu veti putea gasi niciodata exact acelasi teren. Comparati acest lucru cu proprietarii care trebuie sa munceasca din greu pentru a lupta impotriva concurentei de pe piata lor. Daca urmeaza sa cumparati pamant, veti reusi sa-l achizitionati fara sa treceti prin procesul de licitare cu alti concurenti.

4. Probleme limitate de management

Diferenta majora dintre detinerea unui teren si a unei proprietatati rezidentiale este ca terenul nu are nevoie de intretinere sau atentie, in timp ce proprietatile necesita multa munca si timp. Pentru ca achizitionarea de terenuri sa fie profitabila, cel mai important criteriu este acela ca terenul trebuie sa fie potrivit pentru constructii. Pentru investitorii care sunt prea ocupati sa se ocupe de chiriasi, intretinere si probleme de gestionare, terenul este o strategie excelenta pentru a castiga bani din imobiliare in mod pasiv.

5. Pamantul este limitat

Ideea legata de detinerea unui teren este ca veti fi proprietarul unei investitii care este considerata limitata sau rara. Ramanem fara pamant. Odata cu suprapopularea din intreaga lume, terenurile goale devin si mai limitate cu fiecare an care trece, observa portalul www.firmecadastru.net.

6. Cheltuieli mai scazute

In cele din urma, este detinerea unui teren mult mai scumpa? Detinerea unui teren viran are cele mai mici cheltuieli dintre toate investitiile imobiliare, deoarece evitati utilitatile, platiti mai putine impozite si mai putine credite ipotecare, avand in vedere ca ati cumparat un teren gol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *