Povesti cu masini de inchiriat

Cautand in zilele trecute niste masini sa le inchiriez pentru un client, dintr-o dată am vazut ca rezultatele cautarii mele nu sunt printre cele mai de bune calitativ, asa cum ma asteptasem. Practic, desi cautarea cuprindea o arie destul de larga si pe cat mai multe astfel de site specializate in rent a car locale, aceasta cautare m-a dus pe unele site-uri ce, ofereau, chipurile, in principal, multe masini ieftine de inchiriat.

Cunoscand destul de bine fenomenul de rent-a-car, am remarcat ca rezultatul acestor cautari pe Internet era extrem de eronat, unele site-uri care ofereau autoturisme de inchiriat aparand mereu pe primele pozitii cu toate ca ofertele lor nu erau deloc (nici macar pe departe) asa de ieftine cum se laudau a fi aceste firme.

Asa, ca pe o istorisire interesanta ori ca pe un memento sau ca pe o picanterie, puteti sa o luati cum doriti, imi povestea cineva ca avusese o interesanta experienta in urma unei intalniri cu un consultant al unei firme de rent a car. Acel consultant de vanzari, care s-a recomandat drept „expert consultant”, mai ca l-a chinuit cu un interogatoriu pe bietul om pentru a decide ce fel de masina i se potriveste. Nitel enervat de discutia aceasta prelungita, intrucat se grabea tare, omul de afaceri in cele din urma l-a intrebat pe „expert” el ce ar fi decis daca ar fi reusit sa constate ca niciun autoturism din oferta sa extrem de vasta nu ar fi fost potrivit pentru el? „Am fi inchiriat un autoturism de la concurenta ca sa vi-l oferim dumneavoastra!”, a raspuns consultantul pentru inchirieri.

Aceasta poveste este una foarte adevarata dar si fara nicio infloritura si de aceea consider ca si acele motoare de cautare poate ca ar fi necesar sa „gandeasca” si ele in acest mod intrucat, asa cum spuneam mai sus, rezultatul cautarilor masinilor de inchiriat este dominat de informatii care nu sunt prea conforme cu realitatea, dar mai domina si nenumarate reclame comerciale astfel incat bietul consumator, clientul respectiv, nu mai intelege mare lucru; probabil, in final, daca acesta nu va fi competent sfatuit, exista posibilitatea sa nu opteze tocmai pentru cea mai buna varianta.

Principala problema provocata de aceste siteuri ce ajung pe pagina intai a cautarilor e una ce trebuie sa fie privita cu seriozitate maxima, pentru ca unii clienti neavizati probabil ca vor apela la niste companii de rent-a-car care, in afara de faptul ca au niste site-uri optimizate foarte bine pentru respectivele motoare de cautare, posibil sa nu poata oferi serviciile de care clientii au nevoie cu adevarat, si nici ca acestea sai intruneasca cuvenitele asteptari privind raportul dintre calitate si pret.

Asadar, nu totdeauna ceea ce apare pe pagina intai a cautarilor pe net este si tot ceea ce aveti nevoie dumneavoastră si nici nu sunt intotdeauna ofertele cele mai ieftine. Pentru a fi siguri ca faceti o buna alegere, ar trebui sa solicitati un sfat avizat, de la o persoana de incredere sau de pe blogurile care sunt specializate in domeniul rent-a-car.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *