Lucruri de stiut inainte sa cumparati un apartament intr-un ansamblu rezidential Timisoara

Dupa ce ati locuit ceva vreme in chirie va veti da seama ca ar trebui sa incetati sa dati banii pe chirie si sa va cumparati propriul apartament intr-un ansamblu rezidential Timisoara. Daca este prima daca cand cumparati un apartament, acest articol va ofera o lista de lucruri pe care ar trebui sa le verificati inainte de a cumpara. Am compus acesta lista pentru ca, in viitor, voi dori sa cumpar un apartament pentru mine, si vreau sa stiu ce lucruri trebuie sa iau in considerare inainte de a face acesta investitie in viitorul meu, pentru a evita orice surprize neplacute.

ansambluria rezidentiale timisoara

 • Decideti cu privire la zona in care doriti sa cumparati apartamentul dintr-un ansamblu rezidential Timisoara. Petreceti ceva timp in zona respectiva sau cel putin faceti cercetare pe Internet.
 • Inainte de a cumpara, faceti o cercetare a pietei pentru a va asigura ca obtineti valoare pentru banii platiti. Vorbiti cu evaluatori independenti si agenti imobiliari, si verificați vanzarile recente din zona rezidentiala respectiva. Nu va bazati pe sfaturile dezvoltatorului sau a agentului lor. Acest lucru este deosebit de important in cazul in care aveti la dispozitie doar planurile. Vreti sa fiti sigur ca valoarea apartamentului finalizat va reflecta ceea ce ati platit.
 • Vizitati cat mai multe locuri posibile pentru a cauta proprietati care se potrivesc cu criteriilor dvs., astfel va veti putea forma o idee in legatura cu ce puteti cumpara cu banii pe care ii aveti.

Acum sa spunem ca ati gasit un apartament.

  • Verificati daca ansamblul rezidential Timisoara de sunteti interesat este aproape de facilitatile de care aveti nevoie, de exemplu magazine, transport public, parcuri, spitale, scoli, locul de munca, sala de gimnastica, etc.. Acesta este un sfat pretios daca doriti sa castigati ceva timp.

 • Atunci cand alegeti sa locuiti intr-un apartament, luati in considerare daca cladirea este aproape de cluburi, cafenele sau alte locuri cu muzica live. Care este cantitatea de trafic care trece – va fi zgomotos la ora de varf? Va va afecta zgomotul stilul de viata? Este o idee buna sa aranjati o inspectie a cladirii in timpul serii sau in timpul orei traficului de varf inainte de achizitionare. Acum am un apartament in apropierea unui bar non-stop, si din cand in cand, oamenii se imbata noaptea si fac mult zgomot.
 • Cat de veche este cladirea? Ar trebui sa luat in considerare varsta acesteia. Ce facilitati necesita reparatii sau inlocuiri? Este recomandat sa cereti sfatul unui arhitect sau inginer cu privire la cladire inainte de a va decide sa cumparati.
 • Care sunt masurile de securitate, de exemplu, poate oricine sa intre in cladire? Exista camere de securitate?
 • Are un balcon care sa va permita sa va bucurati de vedere sau de soarele de dupa-amiaza? Sunteti blocat de alte cladiri sau este soarele in directia diferita?
 • Care sunt taxele de intretinere? Multi oameni nu sunt atenti la acest aspect atunci cand cumpara un apartament intr-un ansamblu rezidential Timisoara. Acestea vor acoperi, in general, taxa municipala, impozitul pe proprietate, tarifele pentru apa, taxele de energie electrica comuna, taxa pentru lift si tarifele pentru personalul auxiliar, cum ar fi personalul de curatenie sau securitate. Aflati cat de mare este taxa de intretinere, ce acopera sau nu acopera aceasta. De exemplu, taxa pentru locul de parcare auto poate fi separata.
 • Daca aveti masina, acesta trebuie sa fie o intrebare importanta: Aveti asigurat un loc de parcare, si ce costuri presupune? Verificati cu vanzatorul daca locul lui de parcare va fi disponibil pentru dvs.. In cazul in care proprietarul anterior nu a avut masina, vorbiti cu reprezentantul societatii si solicitati un loc de parcare.

Acum, sunt sigur ca unii dintre cititorii mei ar putea avea si alte sfaturi valoroase de impartasit despre acest subiect. Simtiti-va liberi sa postati alte sfaturi si ponturi pentru achizitionarea unui apartament intr-un ansamblu rezidential Timisoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *